Обираємо паску до смаку: 11 небанальних ідей

Якщо цьогоріч ви бажаєте скуштувати паску не власного виробництва, то у вас величезний вибір варіантів. Від веганських до багатокомпонентних, із шоколадною начинкою чи кремом, без яєць та з маракуєю. Вибір настільки великий, що за годину пошуку вже навіть не знаєш, яку б сам обрав. Зібрали для вас найцікавіші варіанти великодніх пасок від українських виробників.

The Cake

Вартість: від 50 до 350 грн

Де знайти: Київ, вул. Велика Васильківська, 5

The Cake позиціонує себе як простір з десертами для інтровертів та екстравертів. Пропонує декілька варіантів смачних пасочок, а також крафін «Вечірній Київ» з карамелізованим фундуком.

Який є вибір: шоколадна паска із шоколадними дропсами, кремом та лимонною цедрою, апельсинова паска з цукатами, апельсиновим кремом та білковою глазур’ю, маковий крафін з пюре із маракуї та мигдалевими пластівцями.

Рішуча. Справжня. Небайдужа.

17 грудня 2025 року у Києві SHE Congress від WoMo об’єднає понад 2000 учасниць та більш ніж 25 спікерок для обміну сценаріями жіночої реалізації. Лідерки бізнесу, ІТ, культури та інших напрямів поділяться досвідом подолання викликів війни, ефективної організації робочих процесів та стратегіями управління.

Забронюйте Вашу участь вже сьогодні!

Кондитерська CAKELAB

Вартість: 700 грн

Де знайти: Київ, Тбіліський провулок, 1

Сakelab пропонує декілька варіантів пасок, які відрізняються вагою та смаками. Єдине, що не змінюється у кожному виробі, це італійське борошно та бельгійське масло. Тут ви знайдете і паску з горіховою начинкою та попкорном, і класичну з родзинками, і безліч інших смачних десертів пасхальної тематики. Оздоблення, до речі, також надихає на святковий настрій. А ще кондитерська дозволяє зробити подарунок нужденним.

Кондитерська-бістро Dolceteka

Вартість: від 450 до 1200 грн

Де знайти: Київ, вул. Велика Васильківська, 100

Цьогоріч кондитерська-бістро зробила акцент на шоколад, адже шеф-кондитер Антон Штипа був переможцем головного міжнародного конкурсу шоколатьє та шеф-кондитерів World Chocolate Masters. Тож тут на вас чекають не тільки смачнющі паски та панетоне, а також шоколадні композиції до Великодня.

Існує переконання, що традиція пекти паски походить ще з дохристиянських часів. У Святому Писанні не існує згадки про те, що апостоли освячували хліб під час Господньої вечері, до неї або після. Хліб готували прісним, як Бог повелів своєму народові.

HONEY

Вартість: від 550 до 18050 грн

Де знайти: Київ, вул. Нижній Вал, 19/21, Ярославів Вал, 20, ЦУМ, 6-й поверх

Honey пропонують пухкенькі, м’якенькі пасочки з родзинками та цукатами й шоколадом, а також ароматні панетоне. У свою випічку вони додають вершкове масло, жовтки, ваніль та закваску «Левіто Мадре».

Який є вибір: панетоне з трьома видами шоколаду, панетоне з ваніллю та білим шоколадом й апельсиновими цукатами, паска з шоколадом чи родзинками.

Веганська безглютенова паска від Sun&J

Вартість: 550 грн

Де знайти: Київ, вул. Михайлівська, 22

Перша в Україні органічна веганська безглютенова паска, без молока, яєць та цукру. На 90% створена з інгредієнтів українського походження. З чотирьох видів борошна, з сушеними яблуками, динею, сливами, лавандою, календулою, золотим льоном та медом, а також шоколадом та корицею.

До першої половини ХХ століття паски в Україні були подовими (тобто такими що випікалися на нижній площині печі/на дровах) і випікалися без форми й нагадували паляниці.

Andjoy — фабрика десертів

Вартість: 810 грн

Де знайти: Київ, вул. Максимовича, 24а

Для фанатів сирних пасочок без цукру, глютену та лактози Andjoy пропонує різноманітний вибір продукції. Начинка та оздоблення дуже цікаві, тут можна знайти паски з маракуєю,  малиною, карамеллю та сухофруктами. Також є великодні набори мініпасок.

Що ще можна знайти у пасках від Andjoy: кеш’ю, вода, кокосове масло, сироп агави, кокос, фінік, мигдалеве борошно, лісовий горіх, арахіс, сіль, агар-агар, органічний рослинний пробіотик, какао.

Тітка Клара

Вартість: від 210 до 510 грн

Де знайти: по всьому місту

«Тітка Клара», як завжди, пропонує якісну та смачну продукцію. Цьогоріч це класична паска, святкова з горіхами та сухофруктами, шоколадна та сирна. Проте варто звернути увагу, що 16 квітня у пиріжкових вихідний.

БоХліб

Вартість: від 139 до 289 грн

Де знайти: Київ, вул. Георгія Кирпи, 3, вул. Будівельників, 40, ТЦ Smart Plaza Obolon

Солодкі, трошки п’янкі пасочки, адже у деякі додають коньяк,  ви можете знайти у пекарнях «БоХліб». Тут вам запропонують панетоне, сирну паску та класичну на заквасці. Є доставка по всій Україні, а також самовивезення.

Georgia

Вартість: 535 грн

Де знайти: Київ, вул. Хрещатик, 6

Тут для вас приготували два види пасочок: пасхальний крафін з мармуровою шоколадною начинкою й цедрою апельсина та пасхальний крафін з мармуровою начинкою солоної карамелі.

Звичай використовувати заквашений хліб під час святкування Господньої вечері з’явився століттями пізніше, після смерті апостолів Ісуса Христа, коли в християнство закралися звичаї язичників.

NaNa CAKE

Вартість: від 260 до 525 грн

Де знайти: в інстаграмі

У цій пекарні ви знайдете класичні паски патріотичного оздоблення, в оформленні використовують ізюмом, курагу, цукати та мигдалеві пластівці.

Ресторан Odesa

Вартість: від 550 до 600 грн

Де знайти: Київ, вул. Велика Васильківська, 114

Паску-панетоне, випечену на заквасці «Левіта Мадре», з тонким ароматом мигдалю та апельсинових цукатів ви знайдете у ресторані ODESA. Ця паска щедро прикрашена хрусткою меренгою, горішками, шоколадом та цукатами вишні.