Місяць гордості: яскраві рецепти «веселкових» десертів

13 июня, 2024

Місяць гордості 2024 — це місяць, як правило, червень, присвячений святкуванню та вшануванню прайду лесбіянок, геїв, бісексуалів і трансгендерів. 

Якщо ви шукаєте яскравий сніданок, вам сподобаються зібрані нами смачні та яскраві рецепти тістечок, кексів, тортів та печива у вигляді веселки, аби відсвяткувати Місяць гордості й підтримати ЛГБТ-спільноту.

Топ-5 рецептів десертів присвячених Місяцю гордості 

Торт «Веселка»

Інгредієнти: 

  • 1 склянка несолоного вершкового масла, розм’якшеного
  • 1 ½ склянки білого цукру
  • 3 великих яйця кімнатної температури
  • 2 чайні ложки ванільного екстракту
  • 3 склянки борошна для кексів
  • 1 столова ложка розпушувача
  • ½ чайної ложки солі
  • 1 склянка незбираного молока кімнатної температури
  • гелеві харчові барвники: червоний або рожевий, помаранчевий, жовтий, зелений, синій і фіолетовий

Для глазурі:

  • 1 пачка вершкового сиру, розм’якшеного
  • ½ склянки несолоного вершкового масла, розм’якшеного
  • 3 склянки цукрової пудри, просіяної
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту
  • ⅛ чайної ложки кошерної солі
  • гелеві харчові барвники: червоний або рожевий, помаранчевий і зелений

Спосіб приготування: 

Розігрійте духовку до 175 градусів C. Змастіть форму для випічки розпилювачем для випікання та вистеліть пергаментним папером; збризніть пергамент спреєм для випічки.

Приготуйте пиріг: збийте масло в міксері з лопатевою насадкою на середній швидкості до кремоподібного стану, приблизно 30 секунд. Поступово додайте білий цукор; збивайте до легкої та пишної маси, 2-3 хвилини.

Додайте яйця, по 1 за раз, і збивайте, поки не з’єднаються після кожного додавання, загалом приблизно 1 хвилину. Додайте ваніль і збивайте до однорідності, приблизно 15 секунд. Очистіть стінки та дно миски гнучкою лопаткою.

Збийте разом борошно, розпушувач і сіль у середній мисці до однорідності. Додайте борошняну суміш до масляної суміші по черзі з молоком, починаючи і закінчуючи борошняною сумішшю, збиваючи на низькій швидкості лише до змішування після кожного додавання.

Розділіть тісто порівну між 6 маленькими мисками. Додайте одну-дві краплі харчового барвника в кожну миску, забарвивши одну миску в червоний або рожевий колір, одну в помаранчевий, одну в жовтий, одну в зелений, одну в синій і одну в фіолетовий колір. Обережно перемішайте, щоб поєднати та додайте додатковий барвник, якщо потрібно, щоб отримати бажані відтінки.

Викладіть тісто в підготовлену форму, чергуючи кольори, доки не заповниться вся форма. Обережно постукайте формою об стіл, щоб тісто рівномірно розподілилося та заповнили всі щілини.

Випікайте в розігрітій духовці, поки зубочистка, вставлена ​​в центр, не вийде чистою, приблизно 30 хвилин. Остудіть 15 хвилин. Вийміть пиріг із форми та охолодіть на решітці до повного охолодження, принаймні 1 годину.

Приготуйте глазур: збийте вершковий сир і масло в міксері з лопатевою насадкою на середній швидкості до однорідності, приблизно 1 хвилину. Зменшіть швидкість міксера до низького та поступово додайте цукрову пудру, збиваючи до поєднання приблизно 2 хвилин. Додайте ваніль і сіль, потім збільште швидкість міксера до середньої та збивайте до утворення пишної маси приблизно 1 хвилину.

Розлийте ложкою по 1/4 склянки глазурі в кожну з 3 маленьких мисок. Додайте одну-дві краплі харчового барвника в кожну миску, забарвивши одну миску в червоний або рожевий колір, одну в помаранчевий і одну в зелений. Добре перемішайте, щоб з’єднати, і за потреби додайте додатковий барвник для отримання бажаних відтінків. Перемістіть кожну кольорову глазур у кондитерські мішки з невеликими круглими наконечниками.

За допомогою зубчастого ножа обріжте краї коржа. Покрийте верх торта білою глазур’ю, залишивши боки непокритими.

Використовуйте кольорову глазур, щоб розмалювати невеликі веселки по верху торта.

Оскільки боки розрізані й не покриті глазур’ю, він черствіє швидше, тому цей торт найкраще їсти на наступний день і зберігати в герметичному контейнері. Якщо ви плануєте зберігати торт більше 1 дня, просто додайте глазур з боків.

Порада! Використовуйте одноразові картонні/паперові миски, щоб змішати всі кольори тіста та глазурі для легкого очищення.

Желе

 

Інгредієнти:

  • 1 пакет суміші для приготування желе зі смаком вишні
  • 1 пакет суміші для приготування желе зі смаком малини або ожини
  • 1 пакет суміші для приготування желе зі смаком лайма чи ківі
  • 1 пакет суміші для приготування желе зі смаком лимона
  • 1 пакет суміші для приготування желе зі смаком апельсина
  • 1 пакет суміші для приготування желе зі смаком ананаса чи персика
  • 1 пакет суміші для приготування желе зі смаком полуниці
  • 9 склянок окропу
  • 1 ½ склянки згущеного молока

Спосіб приготування:

В окремих мисках змішайте желатин зі смаком вишні, лайма, апельсина та полуниці з 1-1/2 склянками окропу та дайте кожному охолонути до кімнатної температури.

В окремих мисках приготуйте желатин зі смаком ожини, лимона та апельсина та ананаса з 1 склянкою окропу та додайте 1/2 склянки згущеного молока, коли кожен охолоне до кімнатної температури.

 

Додайте желатин кімнатної температури зі смаком вишні в форму і поставте в холодильник до охолодження. Після цього викладіть шар ожинового, лаймового, лимонного, апельсинового, ананасового та полуничного шарів, дайте кожному шару охолонути перед додаванням наступного.

Кекси

Інгредієнти: 

  • 2 ¾ склянки борошна
  • 4 чайні ложки розпушувача
  • ¾ чайної ложки солі
  • 4 великих яєчних білків
  • 1 ½ склянки цукру, розділити
  • ¾ склянки несолоного вершкового масла, розм’якшеного
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту
  • 1 ½ склянки молока
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту
  • харчові барвники (червоний, оранжевий, жовтий, синій, зелений, фіолетовий)

Спосіб приготування: 

Розігрійте духовку до 180 градусів C. Вистеліть 18 форм для мафінів паперовими вкладишами.

Тричі просійте борошно, розпушувач і сіль. Відкладіть.

Яєчні білки збийте в мисці до утворення піни. Поступово додайте 1/2 склянки цукру і продовжуйте збивати до м’яких піків.

Збити масло в окремій мисці до пишності, 2-3 хвилини. Поступово додайте решту 1 склянки цукру та вершків і перемішайте до легкої та пухкої маси, приблизно 5 хвилин. По черзі додайте просіяні сухі інгредієнти з молоком, збиваючи після кожного додавання. Додайте ваніль. Додайте яєчний білок і добре перемішайте.

Розставте 6 мисок. Додайте 1 краплю харчового барвника в миски, використовуючи інший колір у кожній мисці. Рівномірно розподіліть тісто для кексів між мисками. Перемішуйте, поки барвник рівномірно не розподілиться по тісту. Додайте більше харчового барвника, по краплі за раз, до досягнення бажаного кольору.

За допомогою столової ложки викладіть тісто першого кольору на дно кожної форми для кексів у підготовленій формі. Акуратно розподіліть до краю вкладиша, щоб створити рівний шар. Повторіть з іншими кольорами.

Випікайте в попередньо розігрітій духовці приблизно 20 хвилин. Трохи охолодіть, а потім вийміть на решітку до повного охолодження.

Примітка Кухаря:

Просіювання забезпечує більш легку текстуру, тому не пропускайте цей крок! У цьому рецепті найкраще підійде харчовий барвник, але ви також можете спробувати рідкі або гелеві барвники.

Печиво 

Інгредієнти:

  • 2 ¼ склянки борошна універсального призначення
  • ¼ чайної ложки солі
  • 1 стакан білого цукру
  • ¾ склянки вершкового масла, розм’якшеного
  • 1 яйце
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту
  • 1 чайна ложка екстракту мигдалю
  • різні кольори харчових барвників
  • 4 столові ложки готової ванільної глазурі
  • ¼ склянки жовтого декоративного цукру

Спосіб приготування: 

Збити вершкове масло та цукор до легкої та пишної маси. Збийте яйце, ванільний і мигдальний екстракти. Поступово додайте борошно і сіль. Збийте на низькій швидкості, поки добре не змішається.

Розділіть тісто на 10 рівних частин. Змішайте 4 частини тіста з червоною пастоподібною фарбою до однорідності. З’єднайте 3 частини тіста зеленою фарбою до однорідності. З’єднайте 2 частини тіста з жовтою фарбою до однорідності, а решту тіста з’єднайте з синьою фарбою. Загорніть кожну частину тіста в пластикову плівку та поставте в холодильник на 30 хвилин.

Сформуйте тісто у 20 см колоду, як на фото, щоб зробити шари веселки та розкатати. Загорнути в поліетиленову плівку і поставити в холодильник на 1 годину.

Розігрійте духовку до 175 градусів C. Злегка змастіть або вистеліть листи для випічки пергаментним папером. Розріжте поліно навпіл уздовж. Наріжте кожну половину скибочками по 2 см. Покладіть скибочки на відстані один від одного на підготовлені листи для випічки.

Випікайте при 175 градусах C від 8 до 12 хвилин. (Не підрум’янюйте.) Охолодіть на листах печива 1 хвилину. Вийміть на решітки та дайте повністю охолонути. Нанесіть невелику кількість білої глазурі на нижній кут кожного печива, щоб воно нагадувало хмаринку.

Посипати жовтим цукром для прикраси. Дайте постояти, поки не застигне глазур.

Рулет 

Інгредієнти: 

  • 1 коробка білої суміші для торта
  • 6 великих яєць
  • ¼ склянки сметани
  • ¼ склянки води
  • склянки рослинного масла
  • Харчовий барвник (гель або рідина) бажаних кольорів (червоний, помаранчевий, жовтий, зелений, синій, фіолетовий)
  • ½ склянки цукрової пудри
  • 1 баночка ванільної глазурі
  • 1 ½ склянки замороженої збитої начинки, розмороженої

Розігрійте духовку до 177 градусів C. Застеліть велике деко пергаментним папером і збризніть олією, а потім відкладіть суміш.

У великій мисці збийте яйця електричним міксером до густоти та блідого кольору приблизно 6 хвилин. Змішайте суміш для кексів, сметану, воду та олію, збиваючи на низькій швидкості протягом 30 секунд, а потім на середній швидкості протягом однієї хвилини. Виливайте суміш шарами, як на фото. Дайте відпочити та можна змащувати улюбленим кремом і скручувати в рулет.

СМАЧНОГО! Більше рецептів тут.

Читайте також: 

Долучайтесь до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: FacebookTelegramInstagram