Половина кексів наповнена малиною та заварним кремом (ласощі), а інша половина — карамеллю (пакості). Незалежно від того, чи хочете ви пригостити гостей каверзою, ці незвичайні кекси неодмінно подарують їм моторошно-захопливий час та гарний настрій на Геловін.
Читайте також: Рецепт сирного фондю у гарбузі
Інгредієнти:
- 150 г борошна вищого ґатунку
- 50 г какао-порошку
- щіпка дрібної морської солі
- 125 г несолоного вершкового масла, розм’якшеного
- 200 г цукрової пудри золотистого кольору
- 75 мл незбираного молока
- 1 ч. л. лимонного соку
- 1 велике яйце
- 1 ч. л. ванільного екстракту
Читайте також: Що приготувати на Геловін: тематичні рецепти «страшних» страв
Для масляного крему:
- 250 г цукрової пудри
- 125 г несолоного вершкового масла, розм’якшеного
- 1 ч. л. ванільного екстракту
- 2 ст. л. какао-порошку
- 50 г чорного шоколаду, розтопленого та охолодженого
- 1-2 ст. л. молока
- чорний харчовий барвник
- червоний харчовий барвник
Читайте також: Що приготувати з гарбуза: 5 простих рецептів
Для начинки:
- 3 ст. л. карамелі
- ½ ч. л. дріжджового екстракту
- 6 свіжих ягід малини
- 2 ст. л. заварного крему
Спосіб приготування:
Розігріти духовку до 180 °C, вентилятор 160 °C. Підготувати форму для кексів на 12 отворів та паперові формочками для кексів. Змішайте борошно, какао-порошок і сіль у мисці та відставте вбік.
Збити вершкове масло з цукром електричним віночком до легкої та пишної консистенції.
У мірній тарі змішати молоко і лимонний сік, потім додати яйце і ванільний екстракт. Поступово додайте яєчну суміш до масляної суміші, доки вона не змішається.
Читайте також: Під шурхіт листя і запах гарбуза: добірка мультфільмів на Геловін
Просіяти над мискою з сухими інгредієнтами в три прийоми, щоразу акуратно перекладаючи. Розподілити тісто по формах (допоможе ложка для морозива) і випікати 18-20 хвилин, доки тісто добре не підніметься і шпажка, вставлена в середину, не вийде чистою. Відставити на решітку, щоб повністю охололи.
Щоб приготувати масляний крем, просійте цукрову пудру в миску і відставте в сторону. Збити вершкове масло електричним віночком до легкої кремоподібної консистенції. Опустити віночок на найнижчу швидкість і додати цукрову пудру, а потім збивати до отримання однорідної маси. Збивайте на найвищій швидкості протягом 5 хвилин, щоб маса стала легкою та пухнастою.
Вбити ванільний екстракт, потім розділити масляний крем між двома мисками. Обережно збийте какао-порошок в одній мисці з вершковим кремом, а потім шоколад і молоко, доки вони добре не змішаються. Додайте чорний харчовий барвник, поки суміш не стане дуже темною. В іншу миску з масляним кремом додайте червоний харчовий барвник і перемішуйте, поки колір не стане рівномірним. Наповніть кожним кремом два кондитерські мішки з насадками у вигляді зірочок і відкладіть убік.
Читайте також: Геловін: 4 коктейлі з алкоголем для моторошної вечірки
Тепер приготуйте начинку. Змішайте карамель та дріжджовий екстракт у невеликій мисці. Зачерпніть по чайній ложці з кожного кексу. Викладіть по чайній ложці карамелі на 6 кексів. Викладіть малину в інші 6, а потім накрийте заварним кремом так, щоб він збігався з верхом кексу.
Викладіть масляний крем на кожне тістечко у довільному порядку, прикрасьте кекси, і подавайте до столу. Тістечка можуть зберігатися добу в герметичному контейнері.