«Пакості чи ласощі?»: рецепт шоколадних кексів на Геловін

10 октября, 2024

Половина кексів наповнена малиною та заварним кремом (ласощі), а інша половина — карамеллю (пакості). Незалежно від того, чи хочете ви пригостити гостей каверзою, ці незвичайні кекси неодмінно подарують їм моторошно-захопливий час та гарний настрій на Геловін.

Читайте також: Рецепт сирного фондю у гарбузі

Інгредієнти:

  • 150 г борошна вищого ґатунку
  • 50 г какао-порошку
  • щіпка дрібної морської солі
  • 125 г несолоного вершкового масла, розм’якшеного
  • 200 г цукрової пудри золотистого кольору
  • 75 мл незбираного молока
  • 1 ч. л. лимонного соку
  • 1 велике яйце
  • 1 ч. л. ванільного екстракту

Читайте також: Що приготувати на Геловін: тематичні рецепти «страшних» страв

Для масляного крему:

  • 250 г цукрової пудри
  • 125 г несолоного вершкового масла, розм’якшеного
  • 1 ч. л. ванільного екстракту
  • 2 ст. л. какао-порошку
  • 50 г чорного шоколаду, розтопленого та охолодженого
  • 1-2 ст. л. молока
  • чорний харчовий барвник
  • червоний харчовий барвник

Читайте також: Що приготувати з гарбуза: 5 простих рецептів

Для начинки:

  • 3 ст. л. карамелі
  • ½ ч. л. дріжджового екстракту
  • 6 свіжих ягід малини
  • 2 ст. л. заварного крему

Спосіб приготування:

Розігріти духовку до 180 °C, вентилятор 160 °C. Підготувати форму для кексів на 12 отворів та паперові формочками для кексів. Змішайте борошно, какао-порошок і сіль у мисці та відставте вбік.

Збити вершкове масло з цукром електричним віночком до легкої та пишної консистенції.

У мірній тарі змішати молоко і лимонний сік, потім додати яйце і ванільний екстракт. Поступово додайте яєчну суміш до масляної суміші, доки вона не змішається.

Читайте також: Під шурхіт листя і запах гарбуза: добірка мультфільмів на Геловін

Просіяти над мискою з сухими інгредієнтами в три прийоми, щоразу акуратно перекладаючи. Розподілити тісто по формах (допоможе ложка для морозива) і випікати 18-20 хвилин, доки тісто добре не підніметься і шпажка, вставлена в середину, не вийде чистою. Відставити на решітку, щоб повністю охололи.

Щоб приготувати масляний крем, просійте цукрову пудру в миску і відставте в сторону. Збити вершкове масло електричним віночком до легкої кремоподібної консистенції. Опустити віночок на найнижчу швидкість і додати цукрову пудру, а потім збивати до отримання однорідної маси. Збивайте на найвищій швидкості протягом 5 хвилин, щоб маса стала легкою та пухнастою.

Вбити ванільний екстракт, потім розділити масляний крем між двома мисками. Обережно збийте какао-порошок в одній мисці з вершковим кремом, а потім шоколад і молоко, доки вони добре не змішаються. Додайте чорний харчовий барвник, поки суміш не стане дуже темною. В іншу миску з масляним кремом додайте червоний харчовий барвник і перемішуйте, поки колір не стане рівномірним. Наповніть кожним кремом два кондитерські мішки з насадками у вигляді зірочок і відкладіть убік.

Читайте також: Геловін: 4 коктейлі з алкоголем для моторошної вечірки

Тепер приготуйте начинку. Змішайте карамель та дріжджовий екстракт у невеликій мисці. Зачерпніть по чайній ложці з кожного кексу. Викладіть по чайній ложці карамелі на 6 кексів. Викладіть малину в інші 6, а потім накрийте заварним кремом так, щоб він збігався з верхом кексу.

Викладіть масляний крем на кожне тістечко у довільному порядку, прикрасьте кекси, і подавайте до столу. Тістечка можуть зберігатися добу в герметичному контейнері.

Смачного! Більше рецептів тут

Долучайтесь до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: FacebookTelegramInstagram