Рецепт сирного фондю у гарбузі

08 октября, 2024

Смачна суміш чедеру, емментальського сиру та білого вина перетворює його на ніжну, але в міру моторошну насолоду для вечірки на Геловін або будь-якої іншої осінньої ночі. Подавайте з начос, помідорами чері для вишуканої вечері.

Читайте також: Що приготувати на Геловін: тематичні рецепти «страшних» страв

Рецепт сирного фондю у гарбузі: інструкції приготування та подання

Інгредієнти:

  • 2-3 кг круглого їстівного гарбуза
  • 1½ ст. л. оливкової олії
  • 250 г сиру «Емменталь», дрібно натертого
  • 200 г зрілого чедеру, натертого на дрібній тертці
  • 2 ст. л. (20 г) кукурудзяного борошна
  • 125 мл вершків
  • 100 мл білого вина
  • ½ зубчика часнику, дрібно нарізаного
  • 1 ст. л. соусу копченого чилі
  • ½ ч. л. копченої паприки
  • 400 г злегка підсолених чипсів тортильї
  • 2 зелені цибулини, нарізані скибочками
  • 12 шматочків халапеньо, нарізаних
  • 100 г помідорів черрі, нарізаних

Спосіб приготування: 

Розігріти духовку до 180  ̊C, вентилятор до 160  ̊C. Зрізати верхівку гарбуза і вийняти насіння та м’якоть, залишивши насіння в іншій ємкості. Натріть гарбуз 1 ст. л. олії поверх гарбуза і всередині, викладіть на деко і накрийте кришкою від гарбуза. Запікати протягом 1 години або до готовності.

Читайте також: Що приготувати з гарбуза: 5 простих рецептів

Змішати сири в мисці з кукурудзяним борошном. В окремій мисці змішати вершки, вино, часник і соус копченого чилі. Перемішати, а потім вилити в гарбуз. Накриваємо кришкою і смажимо 15 хвилин, потім знімаємо кришку і готуємо ще 15 хвилин або до утворення бульбашок і повного розплавлення сиру.

Тим часом змішайте гарбузове насіння з копченою паприкою та олією, що залишилася, і викладіть на деко поруч з гарбузом в останні 5 хвилин приготування, щоб підсмажити.

Читайте також: Під шурхіт листя і запах гарбуза: добірка мультфільмів на Геловін

Подавайте гарбузове фондю з чипсами з тортильї, прикрасивши підсмаженим гарбузовим насінням, зеленою цибулею, халапеньйо та помідорами.

Смачного! Більше рецептів тут

Долучайтесь до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: FacebookTelegramInstagram