Смачна суміш чедеру, емментальського сиру та білого вина перетворює його на ніжну, але в міру моторошну насолоду для вечірки на Геловін або будь-якої іншої осінньої ночі. Подавайте з начос, помідорами чері для вишуканої вечері.
Читайте також: Що приготувати на Геловін: тематичні рецепти «страшних» страв
Рецепт сирного фондю у гарбузі: інструкції приготування та подання
Інгредієнти:
- 2-3 кг круглого їстівного гарбуза
- 1½ ст. л. оливкової олії
- 250 г сиру «Емменталь», дрібно натертого
- 200 г зрілого чедеру, натертого на дрібній тертці
- 2 ст. л. (20 г) кукурудзяного борошна
- 125 мл вершків
- 100 мл білого вина
- ½ зубчика часнику, дрібно нарізаного
- 1 ст. л. соусу копченого чилі
- ½ ч. л. копченої паприки
- 400 г злегка підсолених чипсів тортильї
- 2 зелені цибулини, нарізані скибочками
- 12 шматочків халапеньо, нарізаних
- 100 г помідорів черрі, нарізаних
Спосіб приготування:
Розігріти духовку до 180 ̊C, вентилятор до 160 ̊C. Зрізати верхівку гарбуза і вийняти насіння та м’якоть, залишивши насіння в іншій ємкості. Натріть гарбуз 1 ст. л. олії поверх гарбуза і всередині, викладіть на деко і накрийте кришкою від гарбуза. Запікати протягом 1 години або до готовності.
Читайте також: Що приготувати з гарбуза: 5 простих рецептів
Змішати сири в мисці з кукурудзяним борошном. В окремій мисці змішати вершки, вино, часник і соус копченого чилі. Перемішати, а потім вилити в гарбуз. Накриваємо кришкою і смажимо 15 хвилин, потім знімаємо кришку і готуємо ще 15 хвилин або до утворення бульбашок і повного розплавлення сиру.
Тим часом змішайте гарбузове насіння з копченою паприкою та олією, що залишилася, і викладіть на деко поруч з гарбузом в останні 5 хвилин приготування, щоб підсмажити.
Читайте також: Під шурхіт листя і запах гарбуза: добірка мультфільмів на Геловін
Подавайте гарбузове фондю з чипсами з тортильї, прикрасивши підсмаженим гарбузовим насінням, зеленою цибулею, халапеньйо та помідорами.