У День святого Валентина немає нічого кращого, ніж покращити свій день, зібравшись із коханою людиною та насолодишись смаколиками у формі сердець. І немає різниці, чи є у вас пара, чи ви самотні — святкувати свята необхідно для психіки, враховуючи обставити та весь жах, який ми переживаємо. Ми підготували для вас добірку смачних десертів, які ви зможете приготувати власноруч та пригостити ними свою другу половинку або ж з’їсти їх самому.
Тому дістаньте свої формочки для печива у формі серця (або зробіть шаблон листівки) і спробуйте приготувати ці смачні десерти у формі сердець.
Читайте також: Меню на День святого Валентина: ідеї романтичної вечері
Печиво у формі серця
Інгредієнти:
Для печива:
- 360 г борошна
- 1 ч. л. порошку для випікання
- 1/2 ч. л. кошерної солі
- 1 c. (2 пачки) вершкового масла, розм’якшеного
- 1 c. (200 г) цукрового піску
- 1 велике яйце
- 1 ст. л. молока
- 1 ч. л. чистого екстракту ванілі
Для масляного крему:
- 230 г вершкового сиру в блоках, розм’якшеного
- 1/2 c. (1 пачка) вершкового масла, розм’якшеного
- 4 c. цукрової пудри
- 1 ч. л. чистого екстракту ванілі
- 1/4 ч. л. кошерної солі
- рожевий і червоний харчовий барвник
- посипка
Спосіб приготування:
У великій мисці збийте разом борошно, розпушувач і сіль. В іншій великій мисці за допомогою ручного міксера збийте масло та цукор до пишної маси та світлого кольору. Додайте яйце, молоко та ваніль і збивайте до однорідності, потім поступово додайте борошняну суміш до повного з’єднання.
Сформуйте диск і загорніть у рулет. Поставте в холодильник на 1 годину.
Розігрійте духовку до 200 градусів і вистеліть два дека пергаментним папером. Злегка присипте борошном чисту робочу поверхню та розкатайте тісто. Вирізайте формочками й сформуйте печиво у формі серця. Заморозьте на 10 хвилин (щоб ваші форми трималися під час випікання!) Випікайте, поки краї не стануть злегка золотистими, 8-10 хвилин.
Читайте також: Що приготувати на святковий стіл: рецепти смачних страв
Зробіть глазур: ручним міксером збийте разом вершковий сир і масло до однорідності. Додайте цукрову пудру, ваніль і сіль і збивайте до однорідності.
Розділіть глазур на 3 миски. Додайте рожевий харчовий барвник в одну миску, а червоний — в іншу. Перемішайте кожну миску та додайте більше харчового барвника, поки не досягнете бажаного кольору. За допомогою офсетної лопатки намажте печиво глазур’ю кожного кольору, а потім посипте зверху присипкою.
Чурос із шоколадним соусом
Чурос — це хрустке солодке смажене тісто. Рецепт родом з Іспанії та Португалії, але зараз популярний у багатьох країнах. Цей рецепт чуррос настільки швидкий і простий у приготуванні, що ви можете хотіти ласувати щодня! Наріжте їх трубочками, обсмажте, а потім полийте шоколадом для ідеального десерту.
Інгредієнти:
- 1 с. води
- 3 ст. л. цукру
- 1/2 ч. л. солі
- 2 ст. л. несолоного вершкового масла
- 1 с. борошна
- олія рослинна (для смаження)
Цукор з корицею:
- 1/3 склянки цукрового піску
- 1 1/2 ч. л. меленої кориці
Шоколадний соус:
- 100 г молочного шоколаду, подрібненого
- 1/2 склянки густих вершків для збивання
Спосіб приготування:
Змішайте цукор і корицю. Відкладіть. Деко застелити пергаментним папером.
Нагрійте воду, цукор, сіль і масло в каструлі на середньому вогні. Доведіть до кипіння, потім вимкніть вогонь і відразу додайте все борошно. Енергійно перемішуйте борошно дерев’яною ложкою, поки тісто не сформує кулю.
Відставте тісто для охолодження, але поки тісто ще тепле й пластичне розкатайте його. Встановіть великий кондитерський мішок із великою закритою зіркою. Ложкою викладіть тісто в пакет і акуратно викладіть сердечка на деко.
Читайте також: Хачапурі по-аджарськи: простий та смачний рецепт грузинської кухні
Розігрійте рослинну олію в каструлі до 190 °C. Дерев’яною ложкою опускати сердечка в масло (щоб добре тримали форму). Використовуйте палички, щоб перевернути й обсмажити до золотистої скоринки. Висушіть на кухонних рушниках, а потім обваляйте чурос у цукрі з корицею.
Щоб приготувати шоколадний соус, нагрійте вершки до кипіння, потім вилийте їх на подрібнений шоколад. Помішуйте, поки шоколад не розтане. Збризніть нею чурос або занурте їх у соус. Подавати треба теплим.
Брауні з солоною карамеллю
Інгредієнти:
Для карамелі:
- 1/2 склянки цукру
- 4 ст. л. солоного масла
- 3 ст. л. жирних вершків
- дрібка солі
Для брауні:
- 100-120 г несолодкого шоколаду (одна плитка)
- 1 пачка солоного масла (8 столових ложок)
- 1 склянка цукру
- 2 яйця
- 1 ч. л. ванілі
- 3/4 склянки борошна
- дрібка солі
Спосіб приготування:
Розігрійте духовку до 180 градусів. Вистеліть плоску тарілку пергаментним папером і покрийте кулінарним спреєм. Квадратну форму для випікання 8×8 застеліть пергаментним папером і змастіть кулінарним спреєм.
Приготуйте карамель: помістіть цукор у невелику каструлю на середньому сильному вогні. Часто помішуйте – цукор утворює грудки й згодом стане однорідним. Зняти з вогню. Додайте вершкове масло та перемішайте. Додайте вершки та перемішайте. Поверніть на вогонь – дайте йому стати гладким та пухким ще кілька хвилин. Вилийте карамель на застелене пергаментом блюдо. Заморозити на 20-30 хвилин для застигання.
Розтопіть шоколад і масло (у мікрохвильовці або пароварці). Збити цукор. Збийте яйця та ваніль. Всипати борошно і сіль.
Наріжте охолоджену карамель невеликими квадратиками. Всипте більшість із них у тісто для брауні та перекладіть на форму для запікання. Розкладіть кілька останніх шматочків карамелі поверх брауні. Випікати 30 хвилин. Охолодіть у холодильнику або морозильній камері для легшого нарізання.
Читайте також: Американський яблучний пиріг з хрусткою скоринкою: смачний рецепт
Якщо ви хочете отримати форму серця, ви можете скористатися формою для печива у формі серця або просто роздрукувати аркуш паперу у формі серця та обрізати його маленьким ножем. Якщо ви виріжете форми серця, ви зможете отримати 6-8 сердечок із залишками обрізків. Якщо просто нарізати на квадрати, можна легко отримати 9 великих брауні.
СМАЧНОГО!