Що приготувати: кримський лагман від Тетяни Літвінової

27.06.2023

Шеф-кухар Тетяна Літвінова завітала у гості до “Волонтерської кухні”, де готувала справжній кримський лагман. Волонтерська кухня — це соціальний проєкт, де кухарі готують їжу для постраждалих від війни мешканців Ірпеня та Бучі, а допомагає їм відомий в Україні гість чи гостя. 

Інгредієнти на 10 порцій:

  • Яловичина (курка стегно без кістки) – 600 г
  • Локшина довга – 400 г
  • Картопля – 300 г
  • Баклажани – 250 г
  • Помідори – 400 г
  • Перець солодкий червоний – 300 г
  • Кабачки 150 г
  • Квасоля стручкова — 100 г
  • Морква – 150 г
  • Цибуля ріпчаста – 300 г
  • Часник – 10 г
  • Перець чилі стручковий, маленький – 2 шт.
  • Зелень кінзи – 20 г
  • Томатна паста – 2 ст. ложки
  • Олія – ​​3 ст. ложки
  • Зіра – 1 ч. ложка
  • Перець чорний мелений – 1/2 ч. ложки
  • Коріандр – 1 ч. ложка
  • Паприка солодка – 1 ч. ложка
  • Перець сичуанський – 1 ч. ложка
  • Сіль – на свій смак
  • Вода – 3 літри

 Приготування:

  1. Починаємо чистити цибулю та часник. Паралельно ставимо сковорідку на вогонь, щоб вона розігрілася.
  2. Нарізаємо м’ясо й овочі.
  3. Помідори потрібно спеціально підготувати. Для цього ми їх закидаємо у гарячу воду.
  4.  А після того, як дістанемо — треба охолодити у холодній воді. Це допоможе нам легко очистити помідори від шкірки та порізати.
  5. Чистимо і нарізаємо перець чилі.
  6. На підготовлену сковорідку кидаємо перець чилі та часник. Після тушкування додаємо м’ясо.
  7. Окремо обсмажуємо цибулю. Потім  кидаємо перець і моркву. Під час тушкування не забуваємо перемішувати.
  8. Додаємо кабачок і стручкову квасолю. Це все перемішати.
  9. Потім додаємо нарізані помідори та картоплю. 
  10. Додаємо спеції. Зіру розтираємо між руками та додаємо. 
  11. Після цього додаємо томатну пасту. Коли все протушкується, то  додаємо м’ясо з бульйоном. 

Окремо варимо яєчну локшину. При подачі спочатку накладаємо локшину, а потім овочеву масу з м’ясом.