Кавун — культовий літній делікатес, який смакує як просто нарізаним, так і у складі таких страв, як смузі, торт, канапе. Тут ви знайдете 5 рецептів, які прославляють цю барвисту ягоду і допоможуть вам максимально використати її короткий сезон: від смаженого кавуна з лаймом і м’ятним цукром до кавуна в шоколаді з подрібненими фісташками.
В цьому матеріалі ми зібрали найсміливіші рецепти з кавуна для справжніх гурманів.
Читайте також: Кавуновий гайд: як обирати та що готувати
Рецепти з кавуна: Топ-5 простих страв
Рецепт смаженого кавуна з лаймом і м’ятним цукром
Ідеальний швидкий літній десерт, який готується всього за 15 хвилин.
Інгредієнти:
- 1 лайм, дрібно натерта цедра, потім лайм, порізаний на дольки, для подачі
- 4 листочки свіжої м’яти, дуже дрібно натерті
- 3 1/2 столових ложки золотистої цукрової пудри
- 1 кг свіжого кавуна
Спосіб приготування:
Щоб приготувати лайм і м’ятний цукор, з’єднайте дрібно натерту цедру лайма з дрібно подрібненою м’ятою в маленькій мисці та додайте 2 1/2 столові ложки цукру.
Перемішайте скибочки кавуна зі столовою ложкою цукру, що залишилася, щоб вони злегка покрилися.
Переконайтеся, що вугілля вашого барбекю розжарене до білого, без слідів полум’я. Обсмажуйте по кілька секунд з кожного боку, перевертаючи щипцями.
Посипте кавун лаймом і м’ятним цукром і подавайте зі шматочками лайма, очищеного від цедри, для видавлювання.
Рецепт кавунового торта
Цей кавуновий «торт» із кремом, сумішшю ягід, пластівцями мигдалю та кокосом стане освіжаючим та приємним літнім смаколиком.
Інгредієнти:
- 1 кавун
- 600 мл вершків
- 100 г цукрової пудри, просіяної
- 200 г суміші ягід
- 50 г підсмаженого мигдалю
- 50 г сушеного кокоса
Спосіб приготування:
Зріжте верх і низ кавуна, щоб вийшло дві рівні поверхні. Покладіть кавун на велику дошку, потім надріжте так, щоб сформувати акуратний циліндр кавуна, а потім охолодіть у холодильнику.
Вершки збити з цукровою пудрою до густоти.
Перекладіть кавун на підставку або тарілку і змастіть кремом, щоб утворилася глазур. Зверху викладіть змішані ягоди та посипте мигдалем і кокосом. Подавайте великими шматочками.
Рецепт смузі з кавуна
Цей освіжаючий кавуновий смузі збагачений нотками пряного імбиру. Швидкий і простий у приготуванні, це ідеальний напій, який підтримає вас протягом дня.
Інгредієнти:
- 1 середній кавун (приблизно 2 кг)
- 1 чайна ложка меленого імбиру
- 6 столових ложок натурального йогурту
Спосіб приготування:
Цей освіжаючий кавуновий смузі збагачений нотками пряного імбиру. Швидкий і простий у приготуванні, це ідеальний напій, який підтримає вас протягом дня.
Зріжте шкірку з м’якоті кавуна та покладіть м’якоть у кухонний комбайн разом із насінням (вони багаті вітаміном Е).
Додайте мелений імбир і йогурт, потім перемішайте до однорідності. Розлийте по склянках і подавайте з льодом і гілочкою м’яти для прикраси.
Рецепт кавуна в шоколаді з подрібненими фісташками
Шукаєте ідеї для літніх закусок? Спробуйте цей простий веганський рецепт кавуна. Заморожені кубики кавуна занурити в темний шоколад, посипати фісташками й дати застигнути!
Інгредієнти:
- 1 невеликий кавун (приблизно 1,5 кг), очищений і нарізаний кубиками
- 350 г чорного шоколаду
- 100 г фісташок, дуже дрібно нарізаних
Спосіб приготування:
Викладіть кавун в один шар на деко, застелене антипригарним папером для випічки, і заморозьте на 3-4 години до майже повного заморожування.
Розтопіть шоколад у невеликій жаростійкій мисці, поставленій над (але не торкаючись) каструлі з киплячою водою, або короткими ривками в мікрохвильовій печі. Покладіть фісташки в неглибоку миску.
Проколіть шматочок кавуна виделкою, а потім викладіть поверх шоколаду наполовину. Змочіть у фісташках і поверніть на папір для випікання шоколадною стороною вгору; повторіть з рештою кавуна.
Зберігається в морозилці до 1 тижня. Подавати в замороженому вигляді або розморозити за 15 хвилин перед подачею.
Порада: Кавун легше покрити шоколадом, коли він заморожений, але він швидко розморожується.
Рецепт халумі з дуккою та кавуновими шашликами
Завдяки чудовому балансу солодкого та пікантного, ці швидкі та легкі вегетаріанські канапе стануть ідеальним перекусом для коктейльної вечірки.
Інгредієнти:
- Упаковка халумі 225 г, нарізана на 18 шматочків
- 3 столові ложки дуккі (суміші подрібнених горіхів, насіння та спецій Єгипту)
- Шматочки кавуна 380 г
- 30 г заправки з харісси
- 1 столова ложка листя м’яти
Спосіб приготування:
Обсушіть халумі та обкачайте в дуккі. Розігрійте сковороду з антипригарним покриттям на середньому вогні й обсмажуйте сир порціями по 2-3 хвилини з кожного боку, поки він не стане золотистим і не розм’якшиться.
Нанизуйте шматочки халумі на палички, потім додайте шматочок кавуна в кожен і полийте заправкою з харісси.
Посипте ще трохи дуккою та листям м’яти для подачі.
Читайте також:
- Вихідні на природі всією родиною: що взяти з собою на пікнік та які страви готувати на багатті
- Що приготувати з баклажанів: смачні та прості рецепти
- Що приготувати з кабачків? Смачні та прості рецепти страв на будь-який смак
- Найсмачніші літні напої з полуницею: рецепти коктейлів для дорослих
- Компоти з вишні, малини та смородини: прості рецепти консервації на зиму
- Варення на зиму з літніх ягід та фруктів: топ-5 найпростіших рецептів
- Домашнє морозиво: прості рецепти з натуральних та смачних інгредієнтів
- Що приготувати з огірків: топ-5 незвичайних рецептів консервації на зиму
- Як приготувати найпопулярніший коктейль літа Апероль Спрітц
Долучайтесь до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: Facebook, Telegram, Instagram