Шоколадний фондан: рецепт десерту французької кухні

Шоколадний фондан — вишуканий десерт з темного шоколаду та ідеальне солодке частування, яким можна поділитися з друзями.

Посипка ароматизованої солі додає цьому декадентському пудингу відтінок диму.

Подавайте з кулькою крем-фреш або малиновим пломбіром, щоб підкреслити його насиченість.

Інгредієнти:

  • 100 г класичного 74% чорного шоколаду
  • 15 г несолоного вершкового масла, плюс додатково для змащування
  • ½ ч.л какао-порошку
  • 50 г цукрової пудри, плюс додатково ½ ч. л
  • 1 яйце та 1 жовток
  • 15 г звичайного борошна
  • ½ ч. л копченої солі

Спосіб приготування:

Розігріти духовку до 200°C, вентилятор 180°C. Розтопити шоколад у невеликій мисці над каструлею з киплячою водою. Відставити в сторону, поки ви готуєте форми для пудингу.

Змастити 2 форми для пудингу. Змішайте какао-порошок з додатковою ½ ч. л цукрової пудри й притрусіть нею внутрішню частину кожної форми для пудингу. На дно кожної форми покласти 2 диски антипригарного паперу для випічки, потім поставити в холодильник до готовності до наповнення.

Збити вершкове масло з цукром. Вбити яйце і жовток, потім додати борошно і копчену сіль. Збийте шоколад до повної однорідності.

Розподіліть суміш між формами й випікайте 10 хвилин. Викладіть на тарілки та подавайте одразу з малиновим пломбіром, якщо бажаєте.

Якщо ви не можете знайти копчену сіль, можете використати звичайну морську сіль, щоб зберегти пікантне солоно-солодке поєднання солоного шоколаду.

СМАЧНОГО!