Шоколадний фондан — вишуканий десерт з темного шоколаду та ідеальне солодке частування, яким можна поділитися з друзями.
Посипка ароматизованої солі додає цьому декадентському пудингу відтінок диму.
Подавайте з кулькою крем-фреш або малиновим пломбіром, щоб підкреслити його насиченість.
Інгредієнти:
- 100 г класичного 74% чорного шоколаду
- 15 г несолоного вершкового масла, плюс додатково для змащування
- ½ ч.л какао-порошку
- 50 г цукрової пудри, плюс додатково ½ ч. л
- 1 яйце та 1 жовток
- 15 г звичайного борошна
- ½ ч. л копченої солі
Спосіб приготування:
Розігріти духовку до 200°C, вентилятор 180°C. Розтопити шоколад у невеликій мисці над каструлею з киплячою водою. Відставити в сторону, поки ви готуєте форми для пудингу.
Змастити 2 форми для пудингу. Змішайте какао-порошок з додатковою ½ ч. л цукрової пудри й притрусіть нею внутрішню частину кожної форми для пудингу. На дно кожної форми покласти 2 диски антипригарного паперу для випічки, потім поставити в холодильник до готовності до наповнення.
Збити вершкове масло з цукром. Вбити яйце і жовток, потім додати борошно і копчену сіль. Збийте шоколад до повної однорідності.
Розподіліть суміш між формами й випікайте 10 хвилин. Викладіть на тарілки та подавайте одразу з малиновим пломбіром, якщо бажаєте.
Якщо ви не можете знайти копчену сіль, можете використати звичайну морську сіль, щоб зберегти пікантне солоно-солодке поєднання солоного шоколаду.
СМАЧНОГО!