Спрінгроли — це чудова та універсальна закуска, яку полюбляють люди по всьому світу. Кожен регіон зробив свій унікальний внесок у цю популярну страву, в результаті чого з’явилося безліч різновидів спрінгролів, які задовольняють різні смаки та уподобання. Пропонуємо вашій увазі п’ять різновидів спрінгролів з усього світу, які неодмінно потішать ваші смакові рецептори.
Читайте також: Що приготувати з кавуна: незвичні рецепти страв для гурманів
Китайські спрінгроли
Китайські спрінгроли, мабуть, найвідоміший різновид. Ці роли зазвичай наповнюють сумішшю овочів, а саме з капусти, моркви та бобових паростків, іноді додають, наприклад, свинину або креветки. Начинку загортають у тонке тісто, потім смажать у фритюрі до золотистого кольору і хрусткої скоринки. Їх часто подають з кисло-солодким або соєвим соусом. Контраст між хрусткою скоринкою та ароматною начинкою робить китайські спрінгроли багаторічним фаворитом.
В’єтнамські гой куон
В’єтнамські гой куон також відомі як спрінгроли, пропонують свіжу та здорову альтернативу своїм смаженим аналогам. Ці рулетики виготовляють з рисового паперу і наповнюються поєднанням свіжої зелені, рисової вермішелі, креветок або свинини, а також овочів, як-от салат та огірки. Гой куон зазвичай подають із соусом, що складається з соусу хойсін, арахісового масла та іноді з додаванням перцю чилі. Свіжі інгредієнти та легка й ароматна начинка роблять ці роли ідеальною закускою або перекусом.
Тайські попіа сод
Попіа сод — це популярний тайський рол. Його зазвичай наповнюють сумішшю варених і свіжих овочів, тофу, а іноді креветками і загортають у м’який рисовий папір або пшеничну обгортку. Особливістю Popiah Sod є ароматний соус з тамаринду, часнику та чилі, який або намащують всередині ролу, або подають окремо. Поєднання текстур і солодко-гострого соусу робить ці роли дуже смачними.
Філіппінська лумпія
Лумпія — це філіппінська версія спрінгролів, вони бувають різних форм, як свіжі, так і смажені. Найпопулярніший різновид — Lumpiang Шанхай, який наповнюють сумішшю свинячого фаршу, цибулі, моркви та спецій, потім загортають у тонке тісто й обсмажують у фритюрі до хрусткої скоринки. Ці рулетики часто подають із солодким і гострим соусом. Лумпія — основна страва на філіппінських вечірках, яку люблять за хрустку текстуру та пікантну начинку.
Японський харумакі
Харумакі — це японські спрінгроли, схожі на китайські, але з японським колоритом. Начинка зазвичай містить суміш овочів, як-от капуста, гриби та бамбукові пагони, часто у поєднанні зі свининою або креветками. Рулетики загортають у тонке тісто і смажать у фритюрі до хрусткої скоринки. Харумакі зазвичай подають із соєвим або кисло-солодким соусом. Легка, хрустка текстура та пікантна начинка роблять харумакі улюбленою закускою в японській кухні.
Читайте також:
- Вихідні на природі всією родиною: що взяти з собою на пікнік та які страви готувати на багатті
- Що приготувати з баклажанів: смачні та прості рецепти
- Що приготувати з кабачків? Смачні та прості рецепти страв на будь-який смак
- Найсмачніші літні напої з полуницею: рецепти коктейлів для дорослих
- Компоти з вишні, малини та смородини: прості рецепти консервації на зиму
- Варення на зиму з літніх ягід та фруктів: топ-5 найпростіших рецептів
- Домашнє морозиво: прості рецепти з натуральних та смачних інгредієнтів
- Що приготувати з огірків: топ-5 незвичайних рецептів консервації на зиму
- Як приготувати найпопулярніший коктейль літа Апероль Спрітц
Долучайтесь до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: Facebook, Telegram, Instagram