Редька дайкон відмінно вписується в раціон прихильників здорового способу життя. У низькокалорійному овочі напрочуд багато ферментів, мінералів і вітамінів. Її головна відмінність від звичайної редьки — відсутність гірчичної олії, що родить її смак не пекучим, а ніжним і соковитим. Ці смакові якості дають змогу використовувати дайкон у їжу практично щодня. Як правило, подають її в сирому вигляді в салатах. Японська редька, як ще називають дайкон, частий гість у стравах як китайської, так і японської кухні. Там її додають до бульйонів, смажать та маринують.
Салат із дайкона та моркви
Інгредієнти:
- 1 шт. редька дайкон
- 1 шт. морква
- 2-3 пера зеленої цибулі
- 1 ст. л. кунжутної олії
- 2 ст. л. рисового оцту (можна замінити яблучним або білим вином)
- сіль, перець до свого смаку
- для декору насіння чорного кунжуту або білого обсмаженого на сковороді
Приготування:
Змішайте в мисці олію та оцет. Натріть дайкон тонкою соломкою. Поперчіть і посоліть, перемішайте. Поріжте пір’ячко цибулі. Полийте овочі заправкою і перемішайте, зверху прикрасьте зеленою цибулею і кунжутом.
Салат із дайконом і тофу
Інгредієнти:
- 1 середній дайкон
- 1 огірок
- 1/3 червоного чилі
- 1/3 маленького жовтого перцю
- 1/3 зеленого чилі
- 1 ст. л. кунжутної олії
- 150 г грибів-шампіньйонів
- 150 г тофу
- 1 ст.л. насіння підсмаженого кунжуту
- свіжовичавлений сік з 1 лайма
- 1 ч.л. коричневого цукру
- червоні пластівці чилі
- коріандр
- тамариндова паста
Останні новини
- Альона Тимошенко: “Мій принцип – щодня робити добру справу і придумувати нову ідею”
- 6 фільмів з надихаючою атмосферою осені, які варто подивитись
- 6 корейських дорам, які вийдуть у жовтні 2024 року
- «ДНК. Свої» у пошуках правди: 15 мільйонів проти позашлюбної дитини
- 7 книжок про життя відомих людей Новости на главной
Приготування:
Наріжте дайкон і огірок тоненькою соломкою. У розігріту кунжутну олію киньте шматочки тофу і грибів, смажте протягом 5-6 хвилин до досягнення красивого золотисто-коричневого відтінку. Змішайте нарізані дайкон і огірок з перцем чилі, додайте підсмажені гриби і тофу, посипте коріандром і кунжутом. Для заправки змішайте тамариндову пасту, сік лайма і пластівці чилі. Перемішайте з салатом.
Салат із дайконом і телятиною
Інгредієнти:
- 2*500 г телятини
- 2 моркви
- 1 середній дайкон (близько 300 г)
- 1 огірок
- салат латук
- оливкова олія
- перець чилі
- листя м’яти
- 1/2 ст.л. кунжутної олії
- сіль до свого смаку
- сік вичавленого лимона
- 1 ч.л. соєвого соусу
- 1 ст.л. пальмового цукру
Приготування:
Підсмажте шматочки м’яса на оливковій олії на гриль-скворі по 1-2 хвилині з кожного боку на великому вогні, залежно від товщини. Одночасно порвіть салат, наріжте моркву і дайкон тоненькою соломкою (або натріть на тертку), а огірок — тонкими слайсами. Змішайте інгредієнти для соусу і заправте салат. Прикрашайте кільцями перцю чилі та листочками м’яти.
Салат із дайкона та капусти
Інгредієнти:
- 1/2 качана капусти (червонокачанна або білокачанна)
- 1 морква
- 200 гр. дайкона
- 1 цибуля
- 2 круто зварених яйця
Для маринаду:
- 2 ст. л. яблучного оцту
- 3 ст. л. води
- цукор і сіль до свого смаку
Для заправки:
- 2 ст.л. сметани
- 1 ч. л. гірчиці
- 1 ст.л. соєвого соусу
- свіжа зелень для декору
Приготування:
Очистить дайкон і натріть на тертці для моркви по-корейськи. Перекладіть у миску і полийте яблучним або винним оцтом, посоліть, посипте цукром, додайте води (кип’яченої, охолодженої). Перемішайте і залиште на 15 хвилин. Дайкон має трохи промаринуватися. Тим часом займіться іншими інгредієнтами. Моркву очистить і також натріть на тертці. Червонокачанну капусту (якщо такої немає, сміливо замінюйте на білокачанну) наріжте тонкою соломкою і додайте в миску з уже натертою морквою. Цибулю наріжте тонкими півкільцями, додайте її до підготовлених овочів. Маринований дайкон відіжміть і перекладіть у миску. Усі інгредієнти ретельно перемішайте. Для заправки змішайте сметану, готову гірчицю та соєвий соус. Відварені яйця очистить і наріжте на четвертинки. Готовий салат викладіть на блюдо для подачі, навколо нього розкладіть шматочки яєць і, за бажанням, прикрасьте його свіжою зеленню. Заправляйте салат безпосередньо перед подачею на стіл.