Редька дайкон відмінно вписується в раціон прихильників здорового способу життя. У низькокалорійному овочі напрочуд багато ферментів, мінералів і вітамінів. Її головна відмінність від звичайної редьки — відсутність гірчичної олії, що родить її смак не пекучим, а ніжним і соковитим. Ці смакові якості дають змогу використовувати дайкон у їжу практично щодня. Як правило, подають її в сирому вигляді в салатах. Японська редька, як ще називають дайкон, частий гість у стравах як китайської, так і японської кухні. Там її додають до бульйонів, смажать та маринують.
Щодня ми працюємо на інфофронті, виствілюючи подвиги українських жінок та впливаючи на світову спільноту інформаційно.
Ми просимо нас підтримати, аби ми й надалі могли виконувати нашу місію на шляху до української перемоги
Підтримати womo.uaСалат із дайкона та моркви
Інгредієнти:
- 1 шт. редька дайкон
- 1 шт. морква
- 2-3 пера зеленої цибулі
- 1 ст. л. кунжутної олії
- 2 ст. л. рисового оцту (можна замінити яблучним або білим вином)
- сіль, перець до свого смаку
- для декору насіння чорного кунжуту або білого обсмаженого на сковороді
Приготування:
Змішайте в мисці олію та оцет. Натріть дайкон тонкою соломкою. Поперчіть і посоліть, перемішайте. Поріжте пір’ячко цибулі. Полийте овочі заправкою і перемішайте, зверху прикрасьте зеленою цибулею і кунжутом.
Салат із дайконом і тофу
Інгредієнти:
- 1 середній дайкон
- 1 огірок
- 1/3 червоного чилі
- 1/3 маленького жовтого перцю
- 1/3 зеленого чилі
- 1 ст. л. кунжутної олії
- 150 г грибів-шампіньйонів
- 150 г тофу
- 1 ст.л. насіння підсмаженого кунжуту
- свіжовичавлений сік з 1 лайма
- 1 ч.л. коричневого цукру
- червоні пластівці чилі
- коріандр
- тамариндова паста
Останні новини
- На власному досвіді: чому членам родин військових конче необхідно піклуватися про самих себе
- Як правильно українською: вживаємо слово «колаборація»
- Зіркові ілюзіоністи Magic 5 запрошують на казкове шоу
- Ксенія Возніцина: Для зцілення травми потрібні інші люди
- Подарунки під ялинку: косметика та аксесуари у колаборації diadia x Ptashkin Sad Новости на главной
Приготування:
Наріжте дайкон і огірок тоненькою соломкою. У розігріту кунжутну олію киньте шматочки тофу і грибів, смажте протягом 5-6 хвилин до досягнення красивого золотисто-коричневого відтінку. Змішайте нарізані дайкон і огірок з перцем чилі, додайте підсмажені гриби і тофу, посипте коріандром і кунжутом. Для заправки змішайте тамариндову пасту, сік лайма і пластівці чилі. Перемішайте з салатом.
Салат із дайконом і телятиною
Інгредієнти:
- 2*500 г телятини
- 2 моркви
- 1 середній дайкон (близько 300 г)
- 1 огірок
- салат латук
- оливкова олія
- перець чилі
- листя м’яти
- 1/2 ст.л. кунжутної олії
- сіль до свого смаку
- сік вичавленого лимона
- 1 ч.л. соєвого соусу
- 1 ст.л. пальмового цукру
Приготування:
Підсмажте шматочки м’яса на оливковій олії на гриль-скворі по 1-2 хвилині з кожного боку на великому вогні, залежно від товщини. Одночасно порвіть салат, наріжте моркву і дайкон тоненькою соломкою (або натріть на тертку), а огірок — тонкими слайсами. Змішайте інгредієнти для соусу і заправте салат. Прикрашайте кільцями перцю чилі та листочками м’яти.
Салат із дайкона та капусти
Інгредієнти:
- 1/2 качана капусти (червонокачанна або білокачанна)
- 1 морква
- 200 гр. дайкона
- 1 цибуля
- 2 круто зварених яйця
Для маринаду:
- 2 ст. л. яблучного оцту
- 3 ст. л. води
- цукор і сіль до свого смаку
Для заправки:
- 2 ст.л. сметани
- 1 ч. л. гірчиці
- 1 ст.л. соєвого соусу
- свіжа зелень для декору
Приготування:
Очистить дайкон і натріть на тертці для моркви по-корейськи. Перекладіть у миску і полийте яблучним або винним оцтом, посоліть, посипте цукром, додайте води (кип’яченої, охолодженої). Перемішайте і залиште на 15 хвилин. Дайкон має трохи промаринуватися. Тим часом займіться іншими інгредієнтами. Моркву очистить і також натріть на тертці. Червонокачанну капусту (якщо такої немає, сміливо замінюйте на білокачанну) наріжте тонкою соломкою і додайте в миску з уже натертою морквою. Цибулю наріжте тонкими півкільцями, додайте її до підготовлених овочів. Маринований дайкон відіжміть і перекладіть у миску. Усі інгредієнти ретельно перемішайте. Для заправки змішайте сметану, готову гірчицю та соєвий соус. Відварені яйця очистить і наріжте на четвертинки. Готовий салат викладіть на блюдо для подачі, навколо нього розкладіть шматочки яєць і, за бажанням, прикрасьте його свіжою зеленню. Заправляйте салат безпосередньо перед подачею на стіл.