У Японії випікають хліб зі смаком кохання

Пекарі створили "Перше побачення", "Взаємне кохання" та "Ревнощі"

16.02.2024

Найстаріша японська мережа пекарень Kimuraya за допомогою технологічних розробок компанії NEC створили хліб зі смаком кохання. Про це повідомляє CNN.

Працівники пекарні дослідили ринок і виявили, що багато молодих людей не зацікавлені в романтичних стосунках. Тим не менш, люди хочуть знайти собі партнера чи партнерку. Так виникла ідея хлібу, який би відтворював аромати романтики та надихав людей внести романтичні почуття в особисте життя.

японський хліб

Фото: NEC

Тоді на допомогу прийшов штучний інтелект. Щоб створити хліб зі смаком кохання, у компанії NEC проаналізували 15 годин вилучених кадрів із японського реаліті-шоу «Сьогодні я закохався». Потім штучний інтелект перетворив розмови на текст за пʼятьма категоріями: доленосна зустріч, побачення, ревнощі, розбите серце та взаємне кохання.

Читайте також: Японія планує підняти вік згоди на секс з 13 до 16 років

Крім того нові технології проаналізували тексти близько 35 тисяч пісень, повʼязаних із коханням і їжею, щоб повʼязати різні стадії закоханості з певною їжею і смаками.

Після цього пекарі Kimuraya розробили технологічні карти інгредієнтів для випічки різних видів хліба. Наприклад, «Доленосна зустріч» нагадує смак цукрової вати. Це викликає певні асоціації з солодкими й легкими емоціями від першого кохання. У «Ревнощі» додали фіолетовий батат, трюфельну олію й родзинки. «Перше побачення» випікали з додаванням лайма й апельсинової цедри. «Взаємне кохання» має в складі суміш меду, персика й пітахаї. А у «Розбитому серці» наявні ноти винограду та яблучного сидру.

Долучайтесь до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: Facebook, Telegram, Instagram