Весна – ідеальний час для оновлення не лише природи, а й нашого організму. Адже після холодів, коли в раціоні переважала важка їжа, хочеться чогось свіжого. Дієтологи радять обовʼязково додати салати з сезонних овочів, фруктів та зелені до щоденного меню. Одразу трьома смачними рецептами, що легко повторити вдома, поділилася комікеса Тетяна Песик, учасниця шоу «VIP Тернопіль».

Салат «Стейк»
Інгредієнти:
листя салату – 3-4 шт.
томати чері – 3 шт.
перець червоний – 1 шт.
огірок квашений або свіжий – 1 шт.
картопля – 2 шт.
філе куряче – 0,5 шт.
сир твердий – 70 г
олія оливкова – 1 ст. л.
гірчиця в зернах – 1 ст. л.
гірчиця негостра – 1 ст. л.
сік – з 1 лимона
сіль, перець – за смаком
Приготування страви:
- Помийте листя салату та викладіть на тарілку. Наріжте томати й теж додайте.
- Помийте перець, викладіть на деко й запечіть у розігрітій до 170 градусів духовці протягом 25 хвилин. Дайте охолонути й наріжте крупними шматочками.
- Також окремо приготуйте картоплю, нарізану кубиками, та ціле філе. Можна разом запекти в духовці протягом 30 хвилин. Наріжте філе й огірок широкими смужками та додайте до страви.
- В окремій тарілці змішайте олію, дві гірчиці та сік лимона. Полийте соусом салат, додайте сіль, перець і посипте тертим сиром. Смачного!
Салат з фіолетовою капустою
Інгредієнти:
капуста червоноголова – 200 г
морква – 1 шт.
яблуко – 0,5 шт.
цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
горіхи – 30 г
олія оливкова – 1 ст. л.
гірчиця в зернах – 1 ст. л.
оцет бальзамічний – 1 ст. л.
часник – 2-3 зубчики
сіль, перець – за смаком
Приготування страви:
- Дрібно нашаткуйте капусту. Натріть моркву та яблуко на дрібній тертці.
- Наріжте цибулю півкільцями. Усе ретельно перемішайте.
- Змішайте соус: олію, гірчицю, бальзамічний оцет і вичавлений через прес часник. Полийте готовий салат, доведіть до смаку сіллю та перцем. Додайте горіхи та ще раз перемішайте.
Салат з печеним гарбузом, буряком і фетою
Інгредієнти:
рукола – 70 г
гарбуз – 100 г
буряк – 100 г
сир фета – 60 г
олія гарбузова – 1 ст. л.
гірчиця в зернах – 1 ст. л.
горіх волоський – 40 г
сіль, перець – за смаком
Приготування страви:
- Спочатку запечіть гарбуз без додавання олії, приправ. Поставте деко з помитими шматочками в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Після дайте охолонути.
- Паралельно поставте варитися буряк до повної готовності. Після того, як закипіла вода, потрібно 50 хвилин. Коли буряк зварився, перекладіть його на деко й запікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів, ще протягом 15 хвилин.
- Помийте та викладіть на дно тарілки руколу. Наріжте тонко гарбуз, буряк, сир і викладіть.
- Для соусу змішайте олію та гірчицю. Рівномірно полийте ним овочі та посипте горіхами. Доведіть до смаку сіллю – і готово!