Яловичина «Веллінгтон» для двох: рецепт на День закоханих

Романтична інтерпретація класичної яловичини «Веллінгтон», яка смакуватиме закоханим 14 лютого.

Ці симпатичні шматочки тіста у вигляді сердечок прикрасять страву на двох і будуть ідеальним варіантом для вечері на День святого Валентина. А рум’яні ніжні стейки з ароматною грибною начинкою та шинкою, загорнуті у золотисте листкове тісто, стануть найкращим варіантом вечері.

Інгредієнти:

  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 2 плоскі гриби, грубо нарізані
  • ½ невеликої червоної цибулини, дрібно нарізаної
  • 1 ч. л. цільнозернової гірчиці
  • 2 ст. л. свіжої подрібненої петрушки
  • 2 стейки з філе яловичини по 170 г, приправлені
  • 2 скибочки пісної шинки
  • 375 г готового листкового тіста
  • 1 збите яйце для глазурі

Спосіб приготування:

Розігріти духовку до 200 °C, вентилятор — 180 °C. Нагріти 1 ст. л. олії у середній пательні й смажити гриби та цибулю протягом 5 хвилин, періодично помішуючи, до м’якості та золотистого кольору.

Додайте гірчицю і петрушку, перекладіть на тарілку і відставте охолонути.

Поверніть пательню на вогонь і нагрійте олію, що залишилася. Додайте приправлені стейки й смажте по 30 секунд з кожного боку, щоб запечатати. Відставте.

Розкатайте тісто і розріжте навпіл по ширині, щоб вийшло два прямокутники. З верхнього кута кожного з прямокутників виріжте маленьке серце за допомогою 4-5-сантиметрової формочки або намалюйте серце діаметром 4 см на аркуші паперу і використовуйте його як орієнтир. Відкладіть сердечка з тіста.

Покладіть стейки у центр найкоротшого кінця тіста на відстані 4 см від краю. Зверху розподіліть грибну суміш і притисніть. Зверху покладіть скибочку шинки, щоб закрити начинку.

Злегка змастіть краї тіста водою, а потім загорніть, щоб закрити стейк і начинку. Притисніть, щоб запечатати, а потім гострим ножем відріжте надлишки тіста, залишивши 2 см запечатаного краю. Щоб запечатати тісто, притисніть зубці виделки до краю, а потім постукайте по краях лезом ножа, тримаючи його горизонтально, щоб зробити краї більш грубими.

Змастіть серця з тіста збитим яйцем. Потім змастіть все збитим яйцем, викладіть на деко і поставте у холод на 15 хвилин. Випікати у розігрітій духовці 25 хвилин. Дати відпочити 5 хвилин, потім подавати із зеленими овочами.

СМАЧНОГО!