Романтична інтерпретація класичної яловичини «Веллінгтон», яка смакуватиме закоханим 14 лютого.
Ці симпатичні шматочки тіста у вигляді сердечок прикрасять страву на двох і будуть ідеальним варіантом для вечері на День святого Валентина. А рум’яні ніжні стейки з ароматною грибною начинкою та шинкою, загорнуті у золотисте листкове тісто, стануть найкращим варіантом вечері.
Інгредієнти:
- 2 ст. л. оливкової олії
- 2 плоскі гриби, грубо нарізані
- ½ невеликої червоної цибулини, дрібно нарізаної
- 1 ч. л. цільнозернової гірчиці
- 2 ст. л. свіжої подрібненої петрушки
- 2 стейки з філе яловичини по 170 г, приправлені
- 2 скибочки пісної шинки
- 375 г готового листкового тіста
- 1 збите яйце для глазурі
Спосіб приготування:
Розігріти духовку до 200 °C, вентилятор — 180 °C. Нагріти 1 ст. л. олії у середній пательні й смажити гриби та цибулю протягом 5 хвилин, періодично помішуючи, до м’якості та золотистого кольору.
Додайте гірчицю і петрушку, перекладіть на тарілку і відставте охолонути.
Поверніть пательню на вогонь і нагрійте олію, що залишилася. Додайте приправлені стейки й смажте по 30 секунд з кожного боку, щоб запечатати. Відставте.
Розкатайте тісто і розріжте навпіл по ширині, щоб вийшло два прямокутники. З верхнього кута кожного з прямокутників виріжте маленьке серце за допомогою 4-5-сантиметрової формочки або намалюйте серце діаметром 4 см на аркуші паперу і використовуйте його як орієнтир. Відкладіть сердечка з тіста.
Покладіть стейки у центр найкоротшого кінця тіста на відстані 4 см від краю. Зверху розподіліть грибну суміш і притисніть. Зверху покладіть скибочку шинки, щоб закрити начинку.
Злегка змастіть краї тіста водою, а потім загорніть, щоб закрити стейк і начинку. Притисніть, щоб запечатати, а потім гострим ножем відріжте надлишки тіста, залишивши 2 см запечатаного краю. Щоб запечатати тісто, притисніть зубці виделки до краю, а потім постукайте по краях лезом ножа, тримаючи його горизонтально, щоб зробити краї більш грубими.
Змастіть серця з тіста збитим яйцем. Потім змастіть все збитим яйцем, викладіть на деко і поставте у холод на 15 хвилин. Випікати у розігрітій духовці 25 хвилин. Дати відпочити 5 хвилин, потім подавати із зеленими овочами.
СМАЧНОГО!