Меню на День святого Валентина: ідеї романтичної вечері

Гадаєте, що ж приготувати для другої половинки 14 лютого? Ми підготували прості рецепти страв аби ви змогли смачно відсвяткувати День святого Валентина.

26.01.2024

14 лютого 2024 року весь світ відзначає день кохання, романтики та стосунків двох закоханих. Офіційно це свято зветься День святого Валентина або ж Валентинів день чи  День закоханих. Назва походить від святого Валентина, якого згадує цього дня під час літургії Католицька церква.

Аби влаштувати романтичне побачення вдома, ми підготували для вас добірку смачних та простих рецептів. Скориставшись ними ви запамятаєте цей день на все життя, адже він буде не тільки романтичним, а й смачним та вишуканим.

ТОП-рецептів страв на День святого Валентина 

Рецепт шашликів з яловичини 

Інгредієнти:

  • 750 г упаковки нежирного яловичого фаршу
  • 3 ріпчастої цибулі, дрібно нарізані
  • 50 г свіжих сухарів
  • 25 г пармезану, дрібно натертого
  • 1 велике яйце, збите
  • ½ чайної ложки суміші трав
  • ½ чайної ложки копченої паприки
  • 2 столові ложки кетчупу

Для соусу:

  • 40 г томатного кетчупу
  • 50 г соусу Буффало

Читайте також: 5 смачних веганських страв від Джеймі Олівера

Спосіб приготування: 

Якщо ви використовуєте дерев’яні шпажки, спочатку замочіть їх у воді на 30 хвилин. Розігрійте гриль до середньої потужності. Помістіть яловичий фарш у велику миску та змішайте всі інші інгредієнти для фрикадельок, а потім приправте.

Сформуйте суміш фрикадельок у 12 кульок (кожна приблизно по 80 г) і нанизуйте кожну на шпажку. Викладіть на деко, застелене фольгою, і смажте на грилі протягом 15-20 хвилин, кілька разів перевертаючи, до золотистого кольору і готовності.

Змішайте кетчуп і соус Буффало та подавайте, поливши шампури або окремо іншій тарілці.

Читайте також: Десерти: чим пригощати гостей — топ-5 рецептів

Важливо! Щоб насолодитися оптимальним смаком і якістю, заморожені продукти краще використовувати протягом 3 місяців після дати їх заморожування.

Рецепт каррі з баранини в мультиварці 

Інгредієнти:

  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 2 упаковки по 300 г ягняти, нарізаної кубиками
  • 2 цибулини, нарізані
  • 4 моркви, товсто нарізані
  • 3 зубчики часнику, подрібнені
  • 5 см шматочка імбиру, тертого
  • 2 зелених перцю чилі, очищені від насіння, дрібно нарізані
  • 1 столова ложка гарам масала
  • 1 ч. ложка кориці
  • 2 ч.л меленого кмину
  • 15 г свіжого коріандру (листя і дрібно нарізані стебла)
  • 400 г нарізаних помідорів
  • 100 мл баранячого бульйону
  • 400 мл легкого кокосового молока
  • 125 г шпинату
  • рис або наан, для подачі (за бажанням)

Спосіб приготування: 

Розігрійте 1 столову ложку олії в глибокій сковороді з антипригарним покриттям на середньому сильному вогні. Обсмажуйте баранину порціями (не переповнюючи сковороду) протягом 5-8 хвилин. Приправити й перекласти в мультиварку.

Додайте в сковороду олію, що залишилася, і обсмажте цибулю та моркву 10 хвилин на середньому вогні до розм’якшення. Додайте часник, імбир, подрібнений зелений перець чилі, спеції та стебла коріандру. Ретельно перемішайте та готуйте ще 1 хвилину до появи аромату. Перекладіть все в мультиварку.

Читайте також: Гамбургерний суп в мультиварці — рецепт швидкого приготування

Додайте нарізані помідори та баранячий бульйон у мультиварку та перемішайте. Варіть на маленькому вогні 6 годин. Додайте кокосове молоко і варіть ще 30 хвилин. Додайте шпинат, щоб він пров’ялився протягом 5 хвилин перед подачею.

Посипте нарізаним перцем чилі та листям коріандру та подавайте з рисом або нааном, якщо хочете.

Млинці-Спанакопіта 

Інгредієнти:

  • 240 г пакетика дитячого шпинату
  • 200 г рікотти
  • 100 г фети, подрібненої
  • 50 г підсмажених кедрових горіхів
  • 1 столова ложка оливкової олії
  • 1 цибулина, дрібно нарізана
  • 2 зубчики часнику
  • 1 гілочка чебрецю (видалені та нарізані листочки, а також додаткова частина для прикраси)

Спосіб приготування: 

Спочатку приготуйте партію млинців.

Покладіть шпинат у друшляк над раковиною і залийте окропом, щоб листя зів’яли. Дайте трохи охолонути, потім відіжміть зайву воду. Перекладіть у миску  та змішайте з рікоттою, фетою та кедровими горіхами.

Розігрійте олію в сковороді на повільному вогні й додайте цибулю, часник і листя чебрецю. Готуйте 5-10 хвилин або до розм’якшення, потім додайте суміш шпинату та рікотти. Нагрійте протягом 1 хвилини, а потім приправте на свій смак.

Читайте також: Закуски: креативні ідеї подачі і рецепти

Зняти з плити. Для подачі розділіть начинку на 4 млинці й акуратно згорніть їх.

Рецепт салату з козячого сиру, інжиру та буряка 

Інгредієнти:

  • 75 г м’якого козячого сиру
  • 100 г грецького йогурту
  • 3 інжиру, товсто нарізаних уздовж
  • 6-7 маринованих буряків, нарізаних четвертинками
  • 40 г салату
  • 2 чайні ложки гарбузового насіння
  • горіховий хліб, для подачі (за бажанням)

Для заправки:

  • 2 чайні ложки прозорого меду
  • 1 чайна ложка зернистої гірчиці
  • 1 столова ложка червоного винного оцту

Спосіб приготування: 

У цьому легкому та освіжаючому рецепті салату на зиму використовується свіжий інжир, вершковий козячий сир і земляний буряк. Козячий сир можна приготувати за два дні — просто перемішайте його перед тим, як класти в салат.

У мисці збийте козячий сир з йогуртом до однорідності. Накрийте кришкою та охолодіть до готовності до подачі. Щоб зробити заправку, змішайте мед, гірчицю та оцет у маленькому глечику. Приправте на свій смак.

Читайте також: Що приготувати на cвятковий стіл: рецепти смачних страв

Розкладіть інжир, маринований буряк і буряковий салат на тарілці. Посипте ложками козячого сиру, а потім посипте гарбузовим насінням. Полийте заправкою та подавайте з нарізаним горіховим хлібом, якщо хочете.

Рецепт веганського малинового мусу з кокосовими сердечками

Інгредієнти:

  • 2 банки по 400 г кокосового молока, охолодженого за ніч
  • 50 г цукрової пудри
  • 100 г замороженої малини

Спосіб приготування: 

Приготуйте кокосові сердечка: обережно відкрийте 1 банку кокосового молока, не збовтуючи її, і налийте твердий кокосовий крем зверху в миску. Збережіть кокосову воду для змішування в соках або смузі. Збивайте крем близько 30 секунд, поки він не почне густіти. Додайте 15 г цукрової пудри й знову збивайте протягом 1-2 хвилин, поки тісто не стане густим і пишним.

Вистеліть невелике деко антипригарним папером для випікання та розподіліть крем рівномірним шаром товщиною 1 см. Заморозьте на 2-3 години до застигання або готовності до подачі.

Читайте також: Як приготувати курячий крем-суп із картоплею та беконом: рецепт

Тим часом покладіть заморожену малину та ще 15 г цукрової пудри в невелику каструлю на середній вогонь. Варіть 8-10 хвилин, поки ягоди не перетворяться на сиропоподібну рідину. Зніміть з вогню і збийте ручним блендером до однорідності. Для абсолютної гладкості протріть через дрібне сито, щоб видалити насіння. Відкладіть, щоб охолонути, а потім зберігайте в холодильнику, поки не знадобиться.

Відкрийте другу банку з кокосовим молоком і викладіть ложкою тверді кокосові вершки в миску. Коротко збийте, поки не почне густіти, потім додайте останні 20 г цукрової пудри та 2 столові ложки охолодженого малинового кулі. Знову збивайте кілька хвилин, поки маса не стане густою, пухкою і рівномірно рожевого кольору.

Розподіліть мус між 2 порційними склянками, накрийте харчовою плівкою та охолодіть у холодильнику принаймні на 2 години перед подачею.

Безпосередньо перед подачею вийміть лоток з кокосовим кремом із морозильної камери. Використовуйте маленьку форму для печива у формі серця, щоб виштампувати форми серця, а потім поверніть у морозильну камеру на 5 хвилин, щоб застигнути. Для цього десерту вам знадобляться лише 2 сердечка, але решту сердечок можна покласти між шматочками антипригарного паперу для випікання в невеликому захищеному від заморожування контейнері та зберігати в морозилці до 3 днів.

Читайте також: Рецепт штруделя з грибами і горіхами у фритюрниці

Для подачі викладіть решту малинового кулі поверх мусів і зверху покладіть серце з кокосового крему.

Порада: переконайтеся, що обидві банки з кокосовим молоком були охолоджені принаймні 8 годин або протягом ночі, щоб дозволити густим вершкам і водянистій рідині розділитися. Для приготування цього мусу можна використовувати будь-які ягоди.

СМАЧНОГО!

Долучайтеся до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: FacebookTelegramInstagram