Зі смаком Азії: п’ять цікавих рецептів страв з огірка

28.05.2024

Сьогодні огірок — це універсальний інгредієнт, який використовують у кухнях усього світу. Його додають до салатів, супів, маринадів, соусів і, звісно, вживають свіжим. З нього готують освіжаючі напої та навіть морозиво. Завдяки високому вмісту клітковини огірок стимулює роботу кишківника та покращує травлення. Він також містить ферменти, які сприяють засвоєнню поживних речовин. Не менш важливим є і те, що огірок багатий на вітамін C, який є потужним антиоксидантом. Високий вміст води в огірку робить його чудовим зволожуючим засобом для шкіри. Він допомагає зменшити зморшки, освітлити пігментні плями та покращити загальний стан шкіри.

Огірковий салат «Чаджом»

Тайланд 

Інгредієнти:

  • 2 огірки
  • 1 червоний чилі
  • 1/2 цибулі
  • 1 зубчик часнику
  • 1 столова ложка лимонного соку
  • 1 чайної ложки цукру
  • 1 чайна ложка рибного соусу
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1/4 чайної ложки чорного перцю
  • 1 столова ложка кінзи

Приготування:

Натерти огірки на тертці та злегка віджати сік. Подрібнити чилі, цибулю і часник. Змішати всі інгредієнти, дати настоятися 15-20 хвилин. Подавати з рисом або локшиною.

Огірковий салат «Ои-кими»

Японія

Інгредієнти:

  • 2 огірки
  • 1 столова ложка рисового оцту
  • 1 чайна ложка цукру
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1/4 чайної ложки кунжутного масла
  • 1 столова ложка насіння кунжуту

Приготування:

Нарізати огірки тонкими скибочками. Змішати рисовий оцет, цукор, сіль і кунжутне масло. Залити огірки маринадом, посипати насінням кунжуту. Дати настоятися 30 хвилин.

Огірковий суп «Мукдун» 

Корея 

Інгредієнти:

  • 2 огірки
  • 1 літр овочевого бульйону
  • 1 цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 1 столова ложка тертого імбиру
  • 1 чайна ложка соєвого соусу
  • 1/2 чайної ложки кунжутного масла
  • 1/4 чайної ложки чорного перцю
  • 1 столова ложка зеленої цибулі

Приготування:

Подрібнити цибулю, часник і імбир. Обсмажити їх на олії до м’якості. Додати огірки, бульйон, соєвий соус, кунжутне масло і чорний перець. Довести до кипіння, варити 10 хвилин. Подрібнити суп блендером, процідити. Подавати з зеленою цибулею.

 Огірковий салат «Киям» 

 В’єтнам 

Інгредієнти:

  • 2 огірки
  • 1 морква
  • 1/2 цибулі
  • 1 зубчик часнику
  • 1 столова ложка лимонного соку
  • 1 чайна ложка цукру
  • 1 чайна ложка рибного соусу
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1/4 чайної ложки чорного перцю
  • 1 столова ложка арахісу

Приготування:

Нарізати огірки, моркву і цибулю соломкою. Подрібнити часник. Змішати всі інгредієнти, дати настоятися 30 хвилин. Подавати з подрібненим арахісом.

Огірковий салат «Ачар»

(Індія) 

Інгредієнти:

  • 2 огірки
  • 1/2 цибулі
  • 1 зубчик часнику
  • 1 чайна ложка тертого імбиру
  • 1 чайна ложка куркуми
  • 1 чайна ложка гарам масала
  • 1/2 чайної ложки кмину
  • 1/4 чайної ложки чорного перцю
  • 1/4 чайної ложки червоного перцю
  • 2 столові ложки олії
  • 2 столові ложки лимонного соку
  • 1 столова ложка кінзи

Приготування:

Подрібнити цибулю, часник і імбир. Обсмажити їх на олії до золотистого кольору. Додати спеції, обсмажити 30 секунд. Нарізати огірки кубиками, додати до спецій. Влити лимонний сік, тушкувати 5 хвилин. Посипати кінзою.