Українську журналістку та її чоловіка викрали росіяни: подробиці

31.05.2023

У тимчасово окупованому Мелітополі російські окупанти викрали журналістку Ірину Левченко і її чоловіка Олександра.

Про це повідомив Центр журналістської солідарності Запоріжжя.

За словами журналістів, Ірина Левченко та її чоловік Олександр зникли ще 6 травня в окупованому російськими військами Мелітополі. Лише через два тижні вдалося з’ясувати, що подружжя Левченків було без будь-яких пояснень затримала окупаційна «влада».

Читайте також: Легенда «Зоряних війн» розігрує вишиванку, щоб відновити школу на Київщині: фото

«Утримують арештованих у нелюдських умовах, майже без їжі, у холодному підвалі, на бетонній підлозі, їх піддають фізичним і моральним тортурам, висуваючи абсолютно безглузді й надумані звинувачення в тероризмі. Як нам повідомили надійні джерела, Ірину згодом перевели в інше місце. Куди саме, досі невідомо», – зазначили в центрі.

Читайте також: В Україні запустять проєкт для протидії російській дезінформації: деталі

Центр журналістської солідарності заявив, що їх «глибоко обурює і хвилює грубе порушення прав людини стосовно колеги Левченко і її чоловіка». Вони закликали вжити заходів для звільнення подружжя.

Читайте також: росія на Луганщині зайнялася паспортизацією випускників шкіл: подробиці

«Журналісти вимагають від окупаційної влади Мелітополя припинити беззаконня, дотримуватися міжнародних норм на тимчасово захоплених українських територіях, повернути свободу журналістці-ветерану Ірині Левченко і її чоловікові Олександру Левченку», – ідеться в дописі.