Рецепти зігріваючих напоїв для затишної осінньої атмосфери

31 Жовтня 2024

Ми підготували для вас добірку заспокійливих гарячих напоїв, які чудово підійдуть для затишних домашніх вечорів цієї осені. Від рецептів гарячого шоколаду до пряного елю та бебічино — готуйте вдома і насолоджуйтеся смаком осені.

Рецепт гарячого шоколаду з солоною карамеллю

Молоко, темний шоколад і солоний карамельний топінг у поєднанні з сумішшю насичених, зігріваючих спецій у цьому розкішному гарячому шоколаді — ідеальні ласощі, щоб зігрітися цієї осені.

Читайте також: Гарячий шоколад: топ-5 найкращих рецептів з різними смаками

Інгредієнти:

  • 450 мл незбираного молока
  • 75 г чорного шоколаду (не менше 70% сухих речовин какао), подрібненого, плюс трохи додаткового тертого шоколаду для прикрашання
  • щіпка меленої кориці
  • щіпка мускатного горіха
  • 3 ст.л солоного карамельного сиропу
  • щіпка гострого порошку чилі
  • щіпка морської солі або на свій смак
  • 4-6 паличок кориці для прикраси (за бажанням)

Спосіб приготування:

Помістіть молоко в каструлю і доведіть до кипіння на повільному вогні. Зніміть з вогню і додайте шоколад, корицю, мускатний горіх, солону карамель і перець чилі. Помішуйте, поки шоколад не розтопиться.

Додайте морську сіль до свого смаку. Поверніть на вогонь, помішуючи, поки не почне кипіти.

Розлити в маленькі чашки. Подавати з паличками кориці, які можна використовувати як мішалки, якщо є. Посипати тертим шоколадом.

Порада: для екстремального солоно-солодкого смаку змастіть обідок келиха карамельним десертним соусом і занурте його в невелику кількість солі. Для більш тонкого смаку вмочіть у цукор, змішаний з дрібкою солі.

Рецепт пряного яблучного та імбирного елю

Підсмажуйте свої страви на природі з цим смачним пряним яблучно-імбирним елем — пікантним, зігріваючим напоєм, який неодмінно прикрасить осінні вечори.

Інгредієнти:

  • 300 мл каламутного яблучного соку
  • 1 паличка кориці
  • 3 гвоздики
  • 2 анісу
  • 300 мл (1/2 склянки) імбирного елю

Спосіб приготування:

Налийте яблучний сік у велику каструлю, додайте корицю, гвоздику та бодян анісу. Нагріти до ледь помітного кипіння і потримати на вогні 5 хвилин.

Читайте також: Як приготувати найпопулярніший коктейль літа Апероль Спрітц

Вимкніть вогонь і дайте соку настоятися ще 5 хвилин, потім видаліть спеції й додайте імбирний ель.

Розлити по чашках і подавати до столу.

Рецепт Babyccino з трьох інгредієнтів

Теплий і затишний, цей 3-компонентний бебічіно з корицею — смачне частування напередодні зимних вечорів.

Babyccino – одна з найбільших гастрономічних тенденцій. Цей напій, натхненний капучино, став фаворитом серед дітей у всьому світі.

Інгредієнти: 

  • 1 л напівзнежиреного молока
  • 2 ч.л меленої кориці, плюс додатково для посипання
  • 8 шт зефіру

Спосіб приготування:

У великій каструлі нагріваємо молоко до гарячого стану.

Відміряйте корицю у великий глечик і поступово додайте гаряче молоко, безперервно збиваючи, доки вона не змішається рівномірно і молоко не утворить пінну шапку.

Розлийте напій у 4 горнятка та посипте зверху корицею. Подавайте з зефіром на гарнір.

Смачного! Більше рецептів тут

Долучайтесь до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: FacebookTelegramInstagram