Продемонструйте свої навички випікання з цією симпатичною пряниковою ялинкою. Її легко готувати, особливо тоді коли у вас готове тісто заздалегіть.
Залучіть дітей до цієї веселої та святкової випічки — їм сподобається вирізати пряникові зірочки та складати їх, щоб вийшла висока ялинка.
Читайте також: Торт “Пряниковий будиночок”: як приготувати та прикрасити своїми руками
Інгредієнти:
- 450 г пряникового тіста
- королівська глазур
- шоколадні перлини
Спосіб приготування:
За рецептом замісіть основне пряникове тісто (найкраще зробити це напередодні). Коли ви будете готові приготувати пряникову ялинку, дістаньте тісто з холодильника. Розігрійте духовку до 180˚C, вентилятор 160˚C. Роздрукуйте та виріжте шаблон пряникової ялинки.
Розкатати пряникове тісто між двома шматками антипригарного паперу для випічки до товщини 5 мм. Зніміть верхній аркуш паперу і виріжте 19 фігурок-зірочок наступним чином:
- 3 х 19 см, в поперечнику від кінчика до кінчика;
- 3 х 14,5 см;
- 3 х 11 см;
- 3 х 7,5 см;
- 3 х 5,5 см;
- 4 х 4,5 см.
Відсортуйте більші зірочки в одну партію, а менші — в окрему, оскільки час випікання у них дещо відрізняється. Випікайте зірочки до золотисто-коричневого кольору і доки вони не стануть твердими на дотик, виймаючи менші зірочки з духовки, як тільки вони будуть готові, а більші залишаючи на кілька хвилин довше. Дати заготовкам охолонути.
Приготуйте королівську глазур згідно з інструкцією. Щоб зібрати ялинку, візьміть одну з зірок діаметром 4,5 см, обведіть її контур і заповніть королівською глазур’ю так, щоб вийшла біла зірка. Це зірка для верхівки ялинки. Відставте в сторону, щоб застигла.
Візьміть дошку, на якій ви будете виставляти ялинку, і нанесіть трохи глазурі на поверхню, щоб закріпити основу печива на місці. Помістіть одну (19 см) зірку в центр дошки. Повторюйте цей процес, поки всі три 19-сантиметрові зірки не будуть складені в стопку, розташовуючи зірки під різними кутами, щоб точки не знаходилися прямо одна над одною. Залиште застигати.
Далі вам знадобляться три з 14,5 см зірок. Нанесіть невелику кількість глазурі на нижню частину однієї з зірок і розташуйте її посередині верхньої зірки, вже встановленої на дошці. Повторюйте цей процес, поки всі 14,5-сантиметрові зірки не будуть укладені, знову ж таки, розташовуючи точки під змінним кутом, щоб вони не знаходилися безпосередньо одна над одною. Залиште застигати.
Продовжуйте той самий процес і накладайте зірки 11 см, 7,5 см, 5,5 см і 4,5 см одна на одну, доки не закінчите всі деталі.
Нанесіть невелику кількість глазурі на дві точки білої зірки, яку ви зробили раніше, і прикріпіть її до верхівки ялинки разом з глазур’ю. Тримайте її на місці, поки вона не застигне.
Видавіть невеликі крапки глазурі на кінчики кожної складеної зірки й помістіть шоколадну золоту перлину в центр крапки глазурі. На завершення злегка притрусіть складені зірочки цукровою пудрою.