Торт «Пряниковий будиночок»: як приготувати та прикрасити своїми руками

25.12.2023

Цей пряниковий будиночок має родзинку, адже це не «пряниковий будиночок» — це торт! Не потрібно боятися його готувати, адже приготування його не надто складне і ми вам все детально розповімо. Тому ви власноруч зможете прикрасити свій тортик таким чином, щоб він став схожий на «пряниковий будиночок».

Читайте також: Як приготувати кутю на Різдво: найкращі українські рецепти

Рецепт торта «Пряниковий будиночок»

Інгредієнти: 

  • 375 г вершкового масла, подрібненого
  • 1 чашка золотого сиропу
  • 1 стакан цукрової пудри
  • 1 чайна ложка соди
  • 4 яйця, злегка збиті
  • 3 1/2 склянки звичайного борошна
  • 1/2 склянки борошна, що самостійно розростається
  • 1 1/2 столової ложки меленого імбиру
  • 2 чайні ложки суміші спецій «Масляна глазур»
  • 375 г вершкового масла, розм’якшеного
  • 4 1/2 склянки суміші цукрової пудри
  • 1/4 склянки молока
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту
  • Білий глазур (за бажанням)

Читайте також: Різдвяний штолен: смачні рецепти традиційної святкової випічки

Для прикрашання:

  • 2 великих білих зефіру
  • 80 г білого шоколаду (за бажанням)
  • 90 маленьких шоколадних гудзиків Milkybar (можете замінити на інші шоколадки)
  • 5 цукерок
  • 100 г блокового білого шоколаду Lindt (можете замінити на інші шоколад)
  • 1 червоний кислий ремінець
  • 1 велика м’ята
  • 2 кислі соломинки
  • Кондитерське срібло, для оздоблення
  • Червоні м’які цукрові перлини (див. примітки) для прикраси
  • Суміш цукрової пудри, для посипання

Фото: taste.com.au

Спосіб приготування: 

Розігрійте духовку до 160C/140C з вентилятором. Змастіть маслом дві квадратні форми для кексів глибиною 7 см і 22 см (основа). Вистеліть дно та боки папером для випікання, простягнувши папір на 5 см над краями форм з усіх боків.

Помістіть масло, золотистий сироп, цукор і 1 склянку холодної води у велику каструлю на середньому вогні. Готуйте, періодично помішуючи, 4-5 хвилин або поки масло не розтане. Зняти з вогню. Вмішати соду. Остудіть протягом 20 хвилин.

Читайте також: Мандариновий пиріг — найсмачніший рецепт зимового десерту

Додайте яйце до масляної суміші. Збийте, щоб з’єднати. Просійте борошно, імбир і змішані спеції над сумішшю. Збийте, щоб з’єднати. Вилийте 1⁄3 суміші в 1 підготовлену форму. А решту суміші вилийте в іншу сковороду. Випікайте тонший пиріг протягом 35-40 хвилин, а товщий пиріг – 50-55 хвилин або поки шпажка, вставлена ​​в центр, не вийде чистою. Остудіть у формах 10 хвилин. Переверніть тістечка верхньою стороною догори на решітку. Накрийте чистим рушником. Відставте на ніч до повного охолодження.

Приготуйте глазур з масляного крему: за допомогою електричного міксера збивайте масло протягом 4-5 хвилин або поки воно не стане блідим і пухким. Поступово додайте цукрову пудру, молоко та ваніль, постійно збиваючи до однорідності. Тонувати глазур білою фарбою, якщо використовується.

Товщий корж викласти на обробну дошку. За допомогою зубчастого ножа розріжте корж навпіл поперек, щоб сформувати 2 прямокутники. Покладіть тонший корж на дошку. Розріжте по діагоналі на 4 трикутники (1 трикутник лишній). Покладіть 1 прямокутний шматок на рівну поверхню. Намажте основу 1/2 склянки глазурі. Верх з прямокутним шматком, що залишився, основою вниз. Змастіть верхівки 2 трикутних частин 1/4 склянки глазурі кожен. Покладіть 1 на іншу глазурь догори. Покладіть шматок, що залишився, зверху. Нанесіть трохи глазурі на центр великої тарілки. Поставте прямокутний торт на тарілку розрізом донизу (використовуйте малюнок внизу ліворуч як орієнтир). Покрийте зверху 1/4 склянки глазурі. Покладіть зверху трикутний корж, щоб сформувати дах будинку. Охолодіть торт на 30 хвилин або поки глазур не стане твердою.

Читайте також: Десерти на Різдво: чим пригощати гостей — топ-5 рецептів

Змастіть торт глазур’ю, що залишилася. Використовуючи основне зображення як орієнтир, прикріпіть зефір до даху, щоб утворити димохід, і розтопіть шоколад, щоб зробити черепицю для даху. Розкладіть шоколадні гудзики, щоб сформувати карниз. Обріжте 3 льодяники відповідно до розміру. Помістіть 1 шматок цукеркової тростини вздовж верхньої частини даху, а інші 2 шматки під карнизом будинку, як показано. Обріжте залишилися цукерки, щоб сформувати серце. Розмістіть на передній частині торта, щоб сформувати дверцята. Притисніть шматочки білого шоколаду навколо основи торта.

Від кислої стрічки відріжте 2 тонкі смужки довжиною близько 4 см. Використовуючи трохи глазурі, прикріпіть шматочки м’яти у формі сердечка кохання. Притисніть м’яту до центру даху. Наріжте кружечки 18 на 3 мм з кислої соломки. Сформуйте 1 кругле серце кохання та закріпіть його в центрі м’ятного шару з невеликою кількістю глазурі. Розмістить на коржі залишилися круглі для вікон і дверної ручки. Прикрасьте торт сріблом, а потім посипте червоними перлинами верхню частину даху. Безпосередньо перед подачею присипте пиріг цукровою пудрою.

Як зібрати будинок:

Зубчастим ножем розріжте більший корж навпіл, щоб сформувати 2 прямокутники. Розріжте менший корж на 4 трикутники, потім викиньте 1 трикутник.

Змішайте прямокутні шматочки разом пласкими сторонами всередину, використовуючи 1/2 склянки глазурі.

Змішайте трикутні шматочки разом, використовуючи 1⁄4 склянки глазурі між кожним шаром.

Покладіть прямокутний торт на сервірувальну тарілку, як показано, закріпивши торт на тарілці з невеликою кількістю глазурі. Покрийте зверху 1⁄4 склянки глазурі та покладіть зверху трикутний корж.

Читайте також: Як приготувати святкове печиво «Розтанув сніговик»: простий рецепт

Поставте в холодильник на 30 хвилин або поки глазур не стане міцною. Нанесіть глазур, що залишилася, на весь торт. Тепер настав час прикрасити! Використовуйте свою уяву або зробіть це, як показано на відео.