Класичний рецепт італійського десерту — тирамісу

Цей класичний десерт ідеально підходить для вечірнього побачення!

05.02.2024

Популярність десерту «Тирамісу» зросла у рік виходу фільму «Коли Гаррі зустрів Саллі». Тепер вам не потрібно бронювати столик в улюбленому італійському ресторані, щоб скуштувати його! Цей простий рецепт настільки смачний, наскільки це можливо. Зробіть партію та поділіться нею з улюбленою людиною на День святого Валентина.

Читайте також: Що приготувати на День святого Валентина: найкращі тематичні десерти

Як готувати тирамісу —  простий рецепт 

Інгредієнти:

  • 1 упаковка сиру маскарпоне кімнатної температури
  • 1/2 c. кондитерського цукру
  • 1 ч. л. чистого екстракту ванілі
  • 2 великі яєчні жовтки
  • 1 c. вершків
  • 1 c. міцно завареної кави, охолодити
  • 1 ст. л. кавового лікеру, за бажанням ще 1 ст. л.
  • печиво для тирамісу (упаковка)
  • 1/2 c. несолодкого какао-порошку

Спосіб приготування: 

Збийте маскарпоне, кондитерський цукор і ваніль електричним міксером на середній і високій швидкості до однорідності та крему протягом 1-2 хвилин. У другій мисці збийте яєчні жовтки на середній швидкості, поки вони не загуснуть і не стануть блідо-жовтими, 3-5 хвилин. Жовтки вмішати у маскарпоне.

Збийте вершки на високій швидкості електричним міксером до стійких піків, від 3 до 5 хвилин. Додайте до суміші з маскарпоне.

Читайте також: Гарячий шоколад: топ-5 найкращих рецептів з різними смаками

Змішайте каву та лікер, якщо використовуєте, у мірній чашці. Занурюйте печиво у кавову суміш по одному і кладіть на дно форми. Зверху викладіть одну третину маскарпоне, розподіляючи рівномірним шаром. Маскарпоне посипати какао-порошком. Повторіть шари ще два рази, закінчуючи какао-порошком. Охолодіть принаймні 6 годин або до ночі.

СМАЧНОГО!

Долучайтесь до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: FacebookTelegramInstagram

Новини партнерів