Піца у формі серця на День святого Валентина: простий рецепт сніданку

13.02.2024

Подаруйте коханій людині вранці на святого Валентина цю пікантну піцу з беконом, яйцем, крем-сиром і помідорами. Дешева у приготуванні та чудова на смак страва — найкращий спосіб проявити креативність на кухні, зробити сюрприз своїй половинці та подарувати їстівну валентинку.

Читайте також: Що приготувати на День святого Валентина: найкращі тематичні десерти

Інгредієнти:

  • Упаковка 375 г готового легшого листкового тіста
  • 150 г крем-сиру
  • 3 яйця плюс 2 жовтки
  • 5-6 скибочок бекону
  • 100 г помідорів чері, розрізаних навпіл
  • 10 г свіжої петрушки, крупно нарізаної
  • 10 г свіжого базиліка

Спосіб приготування:

Розігрійте духовку до 200 °C, вентилятор до 180 °C. Виріжте тісто у формі великого серця, приблизно 30 х 30 см. (Видаліть і збережіть надлишки тіста для іншого рецепту.)

Гострим ножем проріжте лінію на відстані 1 см від краю, щоб створити межу, а потім перемістіть на деко з антипригарним покриттям.

Змішайте крем-сир та яєчні жовтки у мисці. Викладіть ложкою на тісто, обережно, щоб не вийти за межі. Викладіть бекон і помідори у серцевину, залишивши всередині проміжок для яєць. Посипте петрушкою.

Читайте також: Меню на День святого Валентина: ідеї романтичної вечері

Збити 1 яйце, потім змастити ним бортик тіста. Випікати на середній полиці 18 хвилин до легкого золотистого кольору, потім розбити решту яєць у центр.

Випікати ще 10-12 хвилин, поки тісто не стане золотистим і яйця не приготуються. Посипати листям базиліка.

Долучайтесь до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: FacebookTelegramInstagram