Рецепт легкої лазаньї з куркою, кабачками та шпинатом

28.02.2024

Лазанья — дуже смачна та проста в приготуванні страва італійської кухні. 

Приготуйте цю кабачкову лазанью з куркою та шпинатом та порадуйте своїх рідних смачною вечерею. Зверху посипте рикотою та пармезаном і подавайте зі свіжим зеленим салатом.

Лазанья: як правильно готувати — покроковий рецепт 

Інгредієнти для лазаньї:

  • 280 г шпинату
  • 1 ст.л оливкової олії
  • 1 цибулина, дрібно нарізана
  • 500 г курячого фаршу
  • 2 зубчики часнику, подрібнені
  • 3 кабачки (близько 350 г), натерті на крупній тертці
  • 10 г свіжої м’яти, дрібно нарізаної
  • 250 г сиру рикота
  • 50 г пармезану, дрібно натертого
  • ½ лимона, дрібно натертого з цедрою
  • ¼ ч.л меленого мускатного горіха
  • 6 свіжих листів для лазаньї
  • зелений салат, для подачі

Спосіб приготування лазаньї: 

1. Розігріти духовку до 200°C, вентилятор 180°C. Шпинат помити й перекласти в друшляк, залити окропом і залишити в’янути. Викласти шпинат на мусліновий або чайний рушник і віджати якомога більше води, потім грубо нарізати й відставити в сторону.

Читайте також: Ризото з грибами — простий та смачний рецепт італійської кухні

2. Розігріти олію у великій сковороді й обсмажити цибулю на середньому вогні протягом 8-10 хвилин до м’якості, потім додати курячий фарш і смажити протягом 6-7 хвилин до повної готовності, підрум’янення і випаровування рідини. Додати часник і кабачки та готувати 3-4 хвилини, поки не випарується рідина з кабачків; приправити й зняти з вогню.

3. У чисту миску покласти шпинат, м’яту, рикоту, 40 г пармезану, лимон і мускатний горіх та перемішати.

4. Викласти третину кабачкової суміші у форму для запікання 1,2 л (15 х 25 см), зверху викласти третину рикоти, потім викласти третину макаронних листів, щоб накрити. Повторіть ще двічі, закінчуючи шаром рикоти. Добре приправити чорним перцем і посипати рештою пармезану.

Читайте також: Для любителів італійської кухні: 5 рецептів смачної пасти

5. Запікайте 25-30 хвилин до золотистого кольору й утворення пухирців зверху та подавайте з зеленим салатом.

СМАЧНОГО!

Долучайтесь до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: FacebookTelegramInstagram