Ризото з грибами — простий та смачний рецепт італійської кухні

26.02.2024

Шеф-кухар Йоргос Цуліс розкриває всі секрети ідеального грибного ризото! Улюблена страва, яка поєднує в собі ніжну текстуру рису з ароматним присмаком свіжих грибів.

Читайте також: Для любителів італійської кухні: 5 рецептів смачної пасти

Як приготувати ризото у домашніх умовах

Грибна суміш:

  • 250 г білих грибів
  • 1 ст. ложка вершкового масла
  • ½ цибулини, подрібненої
  • 1 ст. ложка тільки листя чебрецю, дрібно нарізаного
  • Сіль
  • Перець

Для ризото:

  • ½ цибулини, подрібненої
  • 1 ст. ложка часнику, подрібненого
  • 1 ст. ложка листя чебрецю, дрібно нарізаного
  • 130 г рису для ризото (наприклад, сорт арборіо)
  • 80 г білого вина
  • ½ л овочевого бульйону
  • 3 білих гриби, нарізаних на 4 частини (додатково до 250 г для грибної суміші)
  • 25 г вершкового масла, замороженого, нарізаного на кубики
  • 25 г сиру Пармезан, натертого
  • Оливкова олія для смаження

Читайте також: 5 ідей для італійської пасти з сезонними овочами: рецепти від Марко Черветті

Спосіб приготування: 

Гриби дрібно наріжте в кухонному комбайні (в блендері), не сильно їх збиваючи, щоб вони не втратили всю вологу. Поставте сковороду на слабкий вогонь, додайте масло, гриби, цибулю та чебрець і перемішайте. Тушкуйте 30-40 хвилин.

Тим часом налийте оливкову олію, цибулю та часник у каструлю та дайте їм карамелізуватися на середньому сильному вогні приблизно 5 хвилин. Потім додайте чебрець та рис і обсмажте. Потім деглазуйте білим вином і, як тільки алкоголь випарується, додайте грибну пасту до ризото, злегка помішуючи.

Повільно вливати бульйон порціями, щоразу добре перемішуючи, поки кожна порція не вбереться. Одночасно поставте сковороду на повільний вогонь, додайте оливкову олію, гриби, які ми нарізали на 4 частини, сіль і перець і дайте їм злегка обсмажитися.

Коли ризото буде готове, стежте за тим, щоб зберегти вологість, додавши вершкове масло та пармезан і злегка перемішавши. За потреби додайте перцю й трохи запечених грибів.

Читайте також: Що приготувати: кримський лагман від Тетяни Літвінової

Подавати гарячим, прикрасивши рештою обсмажених грибів.

СМАЧНОГО! 

Долучайтесь до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: FacebookTelegramInstagram