Чудова альтернатива м’ясним стравам, барвиста капуста стає солодкою і карамелізованою, коли її змащують олією й обсмажують з двох сторін. Ця яскрава страва підійде на закуску, гарнір або легкий обід для тих, хто додержується посту або дієти без м’яса.
Читайте також: Начос: рецепт популярної закуски мексиканської кухні
Рецепт стейків з червонокачанної капусти
Ця проста овочева страва готується лише 30 хвилин у духовці.
Інгредієнти:
- 2 ст. л оливкової олії
- 1 кг (1 середній) цілої червонокачанної капусти, нарізаної через корінь на 8 кружалець товщиною 2 см
- 200 г сливових помідорів, розрізаних навпіл
- 2 ст. л свіжого зеленого песто
- 10 г свіжого базиліка (тільки листя)
- 30 г пармезану або вегетаріанського твердого сиру, натертого на крупній тертці
- 1½ ст. л бальзамічного оцту
Спосіб приготування:
Розігріти духовку до 220°C, вентилятор 200°C. Змастити деко невеликою кількістю олії. Викласти стейки капусти й змастити олією, що залишилася, приправити.
Випікати протягом 20 хвилин. Викласти помідори на деко, перевертаючи їх. Потім смажити приблизно 10 хвилин або поки овочі не стануть м’якими й не почнуть підрум’янюватися по краях.
Читайте також: Ризото з грибами — простий та смачний рецепт італійської кухні
Перекласти капусту на тарілки, влити 1 ст. л води в песто і полити ложкою стейки. Розкладіть помідори, базилік і сир, полийте бальзамічним оцтом.
СМАЧНОГО!
Долучайтесь до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: Facebook, Telegram, Instagram