Класичний рецепт італійського десерту — тирамісу

05 февраля, 2024

Популярність десерту «Тирамісу» зросла у рік виходу фільму «Коли Гаррі зустрів Саллі». Тепер вам не потрібно бронювати столик в улюбленому італійському ресторані, щоб скуштувати його! Цей простий рецепт настільки смачний, наскільки це можливо. Зробіть партію та поділіться нею з улюбленою людиною на День святого Валентина.

Читайте також: Що приготувати на День святого Валентина: найкращі тематичні десерти

Як готувати тирамісу —  простий рецепт 

Інгредієнти:

  • 1 упаковка сиру маскарпоне кімнатної температури
  • 1/2 c. кондитерського цукру
  • 1 ч. л. чистого екстракту ванілі
  • 2 великі яєчні жовтки
  • 1 c. вершків
  • 1 c. міцно завареної кави, охолодити
  • 1 ст. л. кавового лікеру, за бажанням ще 1 ст. л.
  • печиво для тирамісу (упаковка)
  • 1/2 c. несолодкого какао-порошку

Спосіб приготування: 

Нові стратегії лідерства: досвід BRAVE1, PR-service, Raiffeisen Bank, ПУМБ та 40 інших провідних топменеджерів та державних діячів.

11 квітня на Business Wisdom Summit зануртесь у світ бізнесу, дізнайтесь, як лідери трансформують індустрії та створюють нові можливості для розвитку та співпраці. Відвідайте захід, щоб отримати реальні поради та інсайти від тих, хто вже досяг успіху.

Забронювати участь

Збийте маскарпоне, кондитерський цукор і ваніль електричним міксером на середній і високій швидкості до однорідності та крему протягом 1-2 хвилин. У другій мисці збийте яєчні жовтки на середній швидкості, поки вони не загуснуть і не стануть блідо-жовтими, 3-5 хвилин. Жовтки вмішати у маскарпоне.

Збийте вершки на високій швидкості електричним міксером до стійких піків, від 3 до 5 хвилин. Додайте до суміші з маскарпоне.

Читайте також: Гарячий шоколад: топ-5 найкращих рецептів з різними смаками

Змішайте каву та лікер, якщо використовуєте, у мірній чашці. Занурюйте печиво у кавову суміш по одному і кладіть на дно форми. Зверху викладіть одну третину маскарпоне, розподіляючи рівномірним шаром. Маскарпоне посипати какао-порошком. Повторіть шари ще два рази, закінчуючи какао-порошком. Охолодіть принаймні 6 годин або до ночі.

СМАЧНОГО!

Долучайтесь до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: FacebookTelegramInstagram