Волонтер і засновник Sky Group Михайло Золотарь приєднався до “Волонтерської кухні”, щоб приготувати курча пірі-пірі за авторським рецептом.
Інгредієнти на 10 порцій:
- Курча — 2 шт
- Свіжі перці чілі — 2 шт
- Часник — 4 зуб
- Лимон — 1 шт
- Паприка копчена — 20 гр
- Перець болгарський — 3 шт
- Орегано — 10 гр
- Цукор коричневий — 10 гр
- Цибуля синя — 1 шт
- Олія — 1 ст.л
- Біле вино — 2 ст.л
- Сіль та перець на смак
Приготування:
- Болгарський перець і перець чилі вимити, видалити плодоніжку і серцевину, наріжте. Складіть перець в каструлю, додайте лимонний сік і поставте на повільний вогонь на 10 хвилин.
- За допомогою занурювальний насадки блендера пюруйте перець, додавши паприку, часник і сіль.
- В курячому філе зроби три надрізи по діагоналі і покладіть курку у вогнетривкий посуд, викладіть зверху соус і полийте оливковою олією.
- Покладіть в духовку, розігріту до 180 градусів на 30 хвилин.
Подавайте курку разом з готовим соусом.
Подивитися повний процес приготування можна тут.
Смачного!