Мохіто: топ-5 оригінальних рецептів літнього напою на основі рому

17 июля, 2024

Мохіто — ідеальний напій для тих теплих літніх днів на пляжі, коли все, що вам потрібно, — це надзвичайно освіжаючий коктейль! Щоб приготувати оригінальний мохіто з різними смаками ми підготували добірку рецептів з таких інгредієнтів: маракуї, огірків, манго і перцю халапеньйо, чорниці та мармеладу.

Читайте також: Як приготувати найпопулярніший коктейль літа Апероль Спрітц

Рецепт мохіто з маракуї

Поєднання рому та свіжої м’яти в коктейлі важко перевершити, але додавання маракуї в цей мохіто справді оживляє його.

Інгредієнти:

  • 2 маракуї
  • листя м’яти
  • 2 столові ложки світло-коричневого цукру
  • 65 мл білого рому
  • газованої води

Ложкою вийміть м’якоть маракуї та розподіліть між 2 високими склянками з листям м’яти, цукром і ромом.

Використовуйте ручку дерев’яної ложки, щоб перемішати (розім’яти) інгредієнти разом, вивільнивши їхній смак.

Покладіть жменю колотого льоду в кожну склянку і долийте газованої води, щоб завершити приготування мохіто.

Читайте також: Найсмачніші літні напої з полуницею: рецепти коктейлів для дорослих

Рецепт огіркового мохіто

Огірок надає цьому класичному кубинському мохіто прохолодний і освіжаючий відтінок. Ідеально підходить для літніх вечірок, ви можете зробити це заздалегідь і просто додати лід і воду перед подачею.

Інгредієнти:

  • 4 лайма
  • 40 г цукру
  • 1 огірок
  • кубики льоду
  • 35 мл білого рому
  • 30 г свіжої м’яти або базиліка
  • 600 мл газованої води

Кожен лайм порубати на 6 частин і покласти в глибоку міцну миску або глечик. Додайте цукор і перемішайте товкачкою для коктейлю, м’ялкою або кінчиком качалки. Коли весь сік виділиться, перебийте суміш у блендері, видаливши шматочки лайма.

Розріжте огірок навпіл і з однієї половинки очистіть 16 довгих стрічок. Решту крупно подрібніть, додайте в блендер і збийте з лаймовим сиропом до однорідності.

Процідіть суміш у великий, наповнений льодом глечик і додайте білий ром, м’яту, половину огіркових стрічок і газовану воду. Обережно перемішайте, щоб змішати. Додайте решту огіркових стрічок у склянки для подачі.

Порада: зробіть це за 1-2 години, не додаючи лід і газовану воду до подачі.

Рецепт гострого мохіто з манго

Побалуйте себе освіжаючим мохіто, приправленим гарячим халапеньйо та підсиленим тропічним відтінком соку манго. Змішайте разом з льодом, цукром, м’ятою та газованою водою для чудового літнього нічного коктейлю.

Інгредієнти:

  • 1-2 чайні ложки цукру
  • 2 гілочки свіжої м’яти
  • ½ свіжого зеленого перцю халапеньйо, тонко нарізаного та видаленого від насіння
  • 50 мл темного рому
  • 75 мл соку манго
  • 100 мл газованої води
  • жменя кубиків льоду

Покладіть цукор, 1 гілочку м’яти та пару скибочок перцю чилі у високий келих і перемішайте кінчиком дерев’яної ложки або місткості для коктейлю, доки м’ята не подрібниться.

Налийте ром і сік манго в склянку і помішуйте, поки цукор не розчиниться. Додайте жменю льоду і долийте газованої води. Перед подачею прикрасьте мохіто гілочкою м’яти, що залишилася, і ще парою скибочок халапеньо.

Рецепт чорничного мохіто

Додайте фруктовий відтінок класичному кубинському коктейлю з найкращою ягодою сезону, створюючи солодкий освіжаючий мохіто на основі рому.

Інгредієнти:

  • 150 г чорниці
  • 15 г свіжої м’яти та додаткові гілочки для прикраси
  • 4 чайні ложки м’якого темно-коричневого цукру
  • 8 лаймів, вичавлених для соку, плюс додаткові кусочки для подачі
  • 100 мл білого рому
  • 2-3 великі жмені колотого льоду
  • 150 мл газованої води

Змішайте чорницю та м’яту у великому кувшині. Подрібніть кінчиком качалки. Додайте цукор і сік лайма і перемішуйте, поки цукор не розчиниться. Влийте ром, потім знову перемішайте.

Наповніть кувшин колотим льодом, а потім долийте содової води. Додайте решту чорниці, часточки лайма та гілочки м’яти.

Порада: щоб отримати смачну безалкогольну версію цього освіжаючого фруктового напою, просто замініть ром серцевиною з квітів бузини.

Рецепт мохіто з мармеладом

Додайте солодкий, святковий відтінок класичному рецепту мохіто за допомогою дивовижного секретного інгредієнта – мармеладу! Додайте лід, м’яту та лайм і подавайте.

Інгредієнти:

  • 8 ст. л ложок мармеладу
  • 6 лаймів, вичавлених для соку, плюс 2 нарізаних шматочками для подачі
  • 280 мл темного рому
  • 1 л газованої води
  • 60 г м’яти

У дуже великому кувшині (або 2 менших) збийте мармелад, сік лайма та ром, поки мармелад не розчиниться. Додайте газовану воду і перемішайте.

Розподіліть гілочки м’яти на 8 склянок, потім додайте лід і кілька скибочок лайма. Влийте ромову суміш, щоб закінчити мохіто, і подавайте.

СМАЧНОГО! Більше рецептів тут.

Читайте також: 

Долучайтесь до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: FacebookTelegramInstagram