Шеф-кухар Тетяна Літвінова завітала у гості до “Волонтерської кухні”, де готувала справжній кримський лагман. Волонтерська кухня — це соціальний проєкт, де кухарі готують їжу для постраждалих від війни мешканців Ірпеня та Бучі, а допомагає їм відомий в Україні гість чи гостя.
Інгредієнти на 10 порцій:
- Яловичина (курка стегно без кістки) – 600 г
- Локшина довга – 400 г
- Картопля – 300 г
- Баклажани – 250 г
- Помідори – 400 г
- Перець солодкий червоний – 300 г
- Кабачки 150 г
- Квасоля стручкова — 100 г
- Морква – 150 г
- Цибуля ріпчаста – 300 г
- Часник – 10 г
- Перець чилі стручковий, маленький – 2 шт.
- Зелень кінзи – 20 г
- Томатна паста – 2 ст. ложки
- Олія – 3 ст. ложки
- Зіра – 1 ч. ложка
- Перець чорний мелений – 1/2 ч. ложки
- Коріандр – 1 ч. ложка
- Паприка солодка – 1 ч. ложка
- Перець сичуанський – 1 ч. ложка
- Сіль – на свій смак
- Вода – 3 літри
Приготування:
- Починаємо чистити цибулю та часник. Паралельно ставимо сковорідку на вогонь, щоб вона розігрілася.
- Нарізаємо м’ясо й овочі.
- Помідори потрібно спеціально підготувати. Для цього ми їх закидаємо у гарячу воду.
- А після того, як дістанемо — треба охолодити у холодній воді. Це допоможе нам легко очистити помідори від шкірки та порізати.
- Чистимо і нарізаємо перець чилі.
- На підготовлену сковорідку кидаємо перець чилі та часник. Після тушкування додаємо м’ясо.
- Окремо обсмажуємо цибулю. Потім кидаємо перець і моркву. Під час тушкування не забуваємо перемішувати.
- Додаємо кабачок і стручкову квасолю. Це все перемішати.
- Потім додаємо нарізані помідори та картоплю.
- Додаємо спеції. Зіру розтираємо між руками та додаємо.
- Після цього додаємо томатну пасту. Коли все протушкується, то додаємо м’ясо з бульйоном.
Окремо варимо яєчну локшину. При подачі спочатку накладаємо локшину, а потім овочеву масу з м’ясом.