В Австралії продають каву в їстівних стаканчиках: фото

29 мая, 2023
Фото: instagram.com/good_edi

Австралійський краудфандинговий стартап Good-Edi вирішив боротися з одноразовим посудом, який забруднює навколишнє середовище, Тому почав виготовляти їстівні чашки для кави.

Про це пише Bloomberg.

Зазначається, що ідея стартапу виникла в колег Анійо Рахебі й Кетрін Гатчинс під час обідньої прогулянки в Мельбурні, коли вони побачили відро для сміття, переповнене одноразовими стаканчиками. Вони винайшли їстівну тару, яка біологічно розкладається. Така тара підходить і для гарячих, і для холодних напоїв. Вона складається із суміші житнього борошна, пшеничних висівок, вівсяних висівок, цукру, солі, кокосової олії та води.

Читайте також: У Японії виготовили найдорожче морозиво у світі: ціна та відео

Винахідники стверджують, що контейнер залишається хрустким протягом 40 хвилин, якщо тримати в ньому гарячий напій, а холодний там можна зберігати близько восьми годин. Цей стаканчик має смак несолодкого пшеничного печива.

Рішуча. Справжня. Небайдужа.

17 грудня 2025 року в Києві SHE Congress об’єднає власниць бізнесу, керівниць, медійних і культурних діячок, волонтерок. Під слоганом «Рішуча. Справжня. Небайдужа» учасниці поговорять про вибір, який формує майбутнє, команди та суспільство. На сцені SHE Congress кожна історія рішучості є важливою — про кроки в бізнесі й кар’єрі, освіті й комунікаціях, спорті й здоров’ї, благодійності та волонтерстві. І навіть про ті рішення, на які ще не наважилися — адже це теж частина шляху.

Забронюйте Вашу участь за найкращими умовами!

За даними ООН, у світі щороку випускають понад 250 мільярдів паперових стаканчиків для напоїв із пластиковою оболонкою, і лише близько 1% цих чашок переробляють.

Читайте також: Український бренд Wanted Vegan випустив рослинний тунець та копчений лосось: фото

За словами консультанта Future Market Insights Inc Ісмаїла Сутарії, використання паперових стаканчиків для гарячих напоїв із пластиковим покриттям зросте більш ніж на 9% до 2025 року, а споживання сягне 166 мільярдів одиниць на рік.

Читайте також: Український шеф-кухар відкрив перший український ресторан у Вашингтоні

Водночас міжнародні корпорації прагнуть скоротити відходи. Зокрема Starbucks хоче їх зменшити наполовину до кінця десятиліття й тестує багаторазові стаканчики на шести регіональних ринках. McDonald’s також тестує контейнери, виготовлені з суміші натурального пластику та біоматеріалів.

Додамо, що подібні стартапи з виготовлення їстівних стаканчиків також є у Латвії й Болгарії.