Смачний осінній сніданок — запорука вдалого дня та настрою. Теплі безглютенові, безмолочні вафлі зі смаком солодкого гарбуза, з карамелізованими яблуками та ніжним йогуртом стануть найкращим варіантом для сніданку в жовтні.
Читайте також: Що приготувати на Геловін: тематичні рецепти «страшних» страв
Зберігайте рецепт та даруйте собі гарний настрій щоранку.
Інгредієнти:
Для вафель:
- 150 г безглютенової борошняної суміші, що сама піднімається
- 30 г меленого мигдалю
- ½ ч. л. соди
- ¼ ч. л. крохмалю
- ½ ч. л. розпушувача
- 1 ч. л. кориці
- щіпка меленого мускатного горіха
- 2 ст. л. цукрової пудри
- 100 г гарбузового пюре, наприклад, консервованого
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1 ч. л. ванільного екстракту
- 2 курячі яйця
- 150 мл мигдалевого або соєвого молока
Читайте також: Під шурхіт листя і запах гарбуза: добірка мультфільмів на Геловін
Для карамелізованих яблук:
- 1 ст. л. безмолочного спреду
- 2 ст. л. коричневого цукру
- 2 яблука, очищені від серцевини й тонко нарізані
- 125 мл яблучного соку
Читайте також: Геловін: 4 коктейлі з алкоголем для моторошної вечірки
Для карамельного йогурту:
- 1 ч. л. ванільного екстракту
- 120 г м’яких фініків без кісточок
- 1 ч. л. свіжого лимонного соку
- 100 мл мигдалевого молока
- 1 ст. л. кокосової олії першого віджиму
- 30 г горіхів кеш’ю
- 200 г натурального соєвого йогурту
Читайте також: Манікюр на Геловін: 70 ідей з Pinterest
Спосіб приготування:
Для вафель покладіть сухі інгредієнти та дрібку морської солі в кухонний комбайн і перемішайте. В окремій мисці змішайте всі вологі інгредієнти разом.
Додайте до сухих інгредієнтів і збийте до утворення однорідного, густого тіста.
Змастіть вафельницю жиром і розігрійте відповідно до інструкцій виробника. Влийте тісто і готуйте до золотистого кольору.
Щоб приготувати карамелізовані яблука, розтопіть безмолочний спред на сковороді. Додайте коричневий цукор і помішуйте, поки цукор не розчиниться.
Додайте яблука та яблучний сік і тушкуйте 5-10 хвилин, поки рідина не стане консистенцією рідкого сиропу.
Читайте також: Що приготувати з гарбуза: 5 простих рецептів
Для йогурту просто змішайте всі інгредієнти та дрібку морської солі, окрім соєвого йогурту, у блендері та збийте до однорідної кремоподібної консистенції.
Додайте карамель у йогурт і ложкою викладіть у тарілку. Подавайте вафлі з яблуками, сиропом і ложкою йогурту.