Смачний сніданок: рецепт вафель з гарбузом та корицею

17 Жовтня 2024

Смачний осінній сніданок — запорука вдалого дня та настрою. Теплі безглютенові, безмолочні вафлі зі смаком солодкого гарбуза, з карамелізованими яблуками та ніжним йогуртом стануть найкращим варіантом для сніданку в жовтні.

Читайте також: Що приготувати на Геловін: тематичні рецепти «страшних» страв

Зберігайте рецепт та даруйте собі гарний настрій щоранку. 

Інгредієнти:

Для вафель:

  • 150 г безглютенової борошняної суміші, що сама піднімається
  • 30 г меленого мигдалю
  • ½ ч. л. соди
  • ¼ ч. л. крохмалю
  • ½ ч. л. розпушувача
  • 1 ч. л. кориці
  • щіпка меленого мускатного горіха
  • 2 ст. л. цукрової пудри
  • 100 г гарбузового пюре, наприклад, консервованого
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ч. л. ванільного екстракту
  • 2 курячі яйця
  • 150 мл мигдалевого або соєвого молока

Читайте також: Під шурхіт листя і запах гарбуза: добірка мультфільмів на Геловін

Для карамелізованих яблук:

  • 1 ст. л. безмолочного спреду
  • 2 ст. л. коричневого цукру
  • 2 яблука, очищені від серцевини й тонко нарізані
  • 125 мл яблучного соку

Читайте також: Геловін: 4 коктейлі з алкоголем для моторошної вечірки

Для карамельного йогурту:

  • 1 ч. л. ванільного екстракту
  • 120 г м’яких фініків без кісточок
  • 1 ч. л. свіжого лимонного соку
  • 100 мл мигдалевого молока
  • 1 ст. л. кокосової олії першого віджиму
  • 30 г горіхів кеш’ю
  • 200 г натурального соєвого йогурту

Читайте також: Манікюр на Геловін: 70 ідей з Pinterest

Спосіб приготування:

Для вафель покладіть сухі інгредієнти та дрібку морської солі в кухонний комбайн і перемішайте. В окремій мисці змішайте всі вологі інгредієнти разом.

Додайте до сухих інгредієнтів і збийте до утворення однорідного, густого тіста.

Змастіть вафельницю жиром і розігрійте відповідно до інструкцій виробника. Влийте тісто і готуйте до золотистого кольору.

Щоб приготувати карамелізовані яблука, розтопіть безмолочний спред на сковороді. Додайте коричневий цукор і помішуйте, поки цукор не розчиниться.

Додайте яблука та яблучний сік і тушкуйте 5-10 хвилин, поки рідина не стане консистенцією рідкого сиропу.

Читайте також: Що приготувати з гарбуза: 5 простих рецептів

Для йогурту просто змішайте всі інгредієнти та дрібку морської солі, окрім соєвого йогурту, у блендері та збийте до однорідної кремоподібної консистенції.

Додайте карамель у йогурт і ложкою викладіть у тарілку. Подавайте вафлі з яблуками, сиропом і ложкою йогурту.

Смачного! Більше рецептів тут

Долучайтесь до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: FacebookTelegramInstagram