Вегетаріанський рецепт: стейки з червонокачанної капусти та соусом песто

Для стейків вибирайте качан капусти середнього розміру

06.03.2024

Чудова альтернатива м’ясним стравам, барвиста капуста стає солодкою і карамелізованою, коли її змащують олією й обсмажують з двох сторін. Ця яскрава страва підійде на закуску, гарнір або легкий обід для тих, хто додержується посту або дієти без м’яса.

Читайте також: Начос: рецепт популярної закуски мексиканської кухні

Рецепт стейків з червонокачанної капусти

Ця проста овочева страва готується лише 30 хвилин у духовці.

Інгредієнти:

  • 2 ст. л оливкової олії
  • 1 кг (1 середній) цілої червонокачанної капусти, нарізаної через корінь на 8 кружалець товщиною 2 см
  • 200 г сливових помідорів, розрізаних навпіл
  • 2 ст. л свіжого зеленого песто
  • 10 г свіжого базиліка (тільки листя)
  • 30 г пармезану або вегетаріанського твердого сиру, натертого на крупній тертці
  • 1½ ст. л бальзамічного оцту

Спосіб приготування: 

Розігріти духовку до 220°C, вентилятор 200°C. Змастити деко невеликою кількістю олії. Викласти стейки капусти й змастити олією, що залишилася, приправити.

Випікати протягом 20 хвилин. Викласти помідори на деко, перевертаючи їх. Потім смажити приблизно 10 хвилин або поки овочі не стануть м’якими й не почнуть підрум’янюватися по краях.

Читайте також: Ризото з грибами — простий та смачний рецепт італійської кухні

Перекласти капусту на тарілки, влити 1 ст. л води в песто і полити ложкою стейки. Розкладіть помідори, базилік і сир, полийте бальзамічним оцтом.

СМАЧНОГО! 

Долучайтесь до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: FacebookTelegramInstagram