Як готувати тісто на імбирні пряники: детальна інструкція

Приготувати ідеальну різдвяну випічку дуже просто за цим легким рецептом імбирних пряників.

Це універсальне тісто можна випікати у будь-якій формі, і воно чудово підходить для святкових композицій. Його також можна приготувати заздалегідь і покласти в морозильну камеру до випікання.

Інгредієнти:

  • 845 г простого борошна
  • 4 ч.л меленого імбиру
  • 1½ ч. л соди
  • 340 г несолоного вершкового масла, розм’якшеного
  • 300 г цукрового піску
  • 3 середніх яйця
  • 250 г чорної патоки

Спосіб приготування:

Просіяти борошно, додати імбир і соду в миску для змішування і відставити вбік.

В окремій мисці збити вершкове масло з цукром електричним міксером до легкої та пишної маси.
Додайте яйця по одному, добре збиваючи після кожного додавання. Влити патоку і продовжувати збивати до однорідної маси.

Поступово додайте борошняну суміш, щоб утворилося тісто (не хвилюйтеся, якщо спочатку воно буде трохи липким). Як тільки тісто почне збиратися, вимішуйте його руками протягом 1-2 хвилин до однорідності, щоб борошно не залишилося в мисці.

Розділіть тісто на 5 або 6 частин. На злегка присипаній борошном поверхні розкачайте тісто на квадрати товщиною приблизно 2,5 см — так з ним буде легше працювати.

Надійно загорніть квадрати в харчову плівку і поставте в холодильник принаймні на 2 години або на ніч.

Тепер з тіста можна виліпити окремі коржики, будиночки чи будь-які інші фігурки.

Розігріти духовку до 180˚C, вентилятор 160˚C. Розкатайте кожен шматочок між двома шматками антипригарного паперу для випічки до товщини монети. Видавіть штампом або виріжте фігурки і перекладіть на деко, застелене папером для випікання.

Час випікання залежить від розміру кожної форми: від 3-4 хвилин для маленького печива до 12-14 хвилин для великих структурних заготовок.

Печиво буде готове, коли стане золотисто-коричневим і пружним на дотик. Дати повністю охолонути перед тим, як додавати будь-яку глазур або прикрашати.