Яскрава зелень та яйця у поєднанні — ідеальний варіант для корисного та поживного сніданку. Готуйте яєчню з квасолею, горошком, броколі та оливками. Поєднуйте найрізноманітніші смаки та корисні продукти в одну страву. Подавайте зелену шакшуку з часниковими тостами.
Читайте також: Веганські бургери з броколі — корисний та смачний рецепт
Зелена шакшука: простий рецепт арабської кухні
Інгредієнти для шакшуки:
- 320 г замороженого горошку
- 1 головка броколі, нарізана невеликими суцвіттями
- 2 ст.л оливкової олії
- 2 зелені цибулини, нарізані
- 400 г консервованої квасолі, відцідженої та промитої
- 150 г шпинату
- 50 г зелених оливок, відціджених і нарізаних
- 4 яйця
- хліб, для подачі
- 1 зубчик часнику, розрізаний навпіл
- 100 г нежирного натурального йогурту
- 10 г свіжого базиліку, подрібненого

Читайте також: Салат з фалафелем — рецепт смачної вегетаріанської страви
Спосіб приготування шакшуки:
Відварити горошок і броколі у великій каструлі протягом 4-6 хвилин, поки стебла броколі не стануть м’якими; відцідити воду.
У широкій сковороді з кришкою розігріти 1 ст.л олії на середньому вогні та обсмажити зелену цибулю протягом 3 хвилин. Перемішати горошок, броколі, квасолю, шпинат і оливки. Додати 50 мл води й готувати 5 хвилин, поки шпинат не зів’яне, а вода не випарується. Добре приправити.
Зробіть у зелені 4 заглиблення і розбийте яйця в кожне з них. Накрийте кришкою і готуйте 4-6 хвилин, доки білки не схопляться, а жовтки не приготуються на ваш смак.
Читайте також: Шоколадне суфле з лікером: рецепт страви французької кухні
Підсмажте скибочки хліба, натріть кожен шматочок розрізаним навпіл зубчиком часнику, а потім полийте рештою 1 ст.л оливкової олії. Ложкою викласти йогурт на запечені яйця і посипати базиліком. Подавати з часниковими тостами.
СМАЧНОГО!
Долучайтесь до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: Facebook, Telegram, Instagram