Шоколадне суфле з лікером: рецепт страви французької кухні

12.03.2024

Суфле має репутацію страви, яку важко приготувати! Але це не так! Ця французька страва готується досить легко, якщо знати простий рецепт суфле і секрети кулінарів. Тому ми підготували найпростіший рецепт шоколадного суфле з лікером.

Як приготувати суфле: простий рецепт страви французької кухні 

Інгредієнти: 

  • 1 ст. л вершкового масла для каструлі
  • білий цукор для присипки
  • 2 ч. л несолодкого какао-порошку
  • 2 ст. л кукурудзяного крохмалю
  • ¼ склянки білого цукру
  • 2 ст. л вершкового масла
  • 2 ст. л хлібного борошна
  • ¾ склянки молока
  • 4 яєчні жовтки
  • 4 білки
  • ½ чайної ложки ванільного екстракту
  • ¼ склянки шоколадного лікеру
  • 2 ст. л напівсолодкої шоколадної стружки, розтопленої (за бажанням)
  • ½ склянки свіжої малини (за бажанням)

Читайте також: Пудинг з чіа та манго: рецепт корисного десерту для дітей

Спосіб приготування: 

Розігрійте духовку до 200 градусів C. Ретельно змастіть дно і боки чотирьох формочок столовою ложкою вершкового масла. Посипати цукром. За бажанням на дно кожної чашки покладіть малину та крапельку шоколаду як «сюрприз».

Змішайте какао-порошок, кукурудзяний крохмаль і столову ложку цукру; відкласти. Змішайте масло і борошно, щоб утворилася паста. Злегка збийте один яєчний жовток у жаростійкій мисці.

Читайте також: Рецепт печива з передбаченнями в шоколаді

Нагрійте молоко до температури кипіння у каструлі з товстим дном; збийте борошняно-масляну суміш, поки вона не розтане. Поступово влийте гаряче молоко в яєчний жовток рівною цівкою, постійно збиваючи. Поверніть суміш у каструлю і доведіть заварний крем до кипіння на повільному вогні, постійно помішуючи дерев’яною ложкою або лопаткою.

Варіть і помішуйте заварний крем, поки він не загусне, приблизно 1 хвилину. Зніміть з вогню, періодично помішуючи, щоб вона залишалася однорідною. Змішайте три яєчних жовтки, що залишилися, з ваніліном, лікером і сумішшю цукру, какао і кукурудзяного крохмалю. Збийте теплий заварний крем, накрийте кришкою та відставте. (Заварний крем можна приготувати завчасно до цього моменту та залишити в холодильнику протягом доби, перш ніж продовжити рецепт.)

Читайте також: Класичний рецепт італійського десерту — тирамісу

Приблизно за 35 хвилин до подачі збийте яєчні білки, доки вони не стануть густими та пінними й не збільшаться в чотири рази. Поступово додайте решту — 3 столові ложки цукру, збиваючи, поки білки не стануть твердими, але не сухими. Змішайте 1/3 меренги в заварний крем, щоб зробити його світлим, використовуючи віночок або гумовий шпатель. Скласти безе, що залишилося.

Негайно перемістіть тісто для суфле в підготовлені форми, зробивши гладкий горбок трохи вище краю кожної форми. (Якщо у вас є кондитерський мішок, ви можете вилити суміш у форми.) Випікайте відразу в розігрітій духовці протягом 20–25 хвилин або доки суфле не підніметься й не закріпиться. Подавати гарячим, за бажанням можна прикрасити малиновим соусом і свіжою малиною.

Читайте також: Гарячий шоколад: топ-5 найкращих рецептів з різними смаками

СМАЧНОГО! 

Долучайтесь до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: FacebookTelegramInstagram