Начос — смачна і дуже популярна закуска мексиканської кухні, яку обожнюють прихильники чипсів.
Читайте також: Тако з куркою: смачний рецепт страви мексиканської кухні
Як приготувати начос: смачний рецепт для прихильників мексиканської кухні
Інгредієнти:
- 1 ст. л рослинної олії
- 1 цибулина, дрібно нарізана
- ½ ч.л часникових гранул
- ½ ч.л меленого кмину
- щіпка подрібнених пластівців чилі
- 410 г консервованої квасолі в томатному соусі
- ½ перцю, розрізаного навпіл і нарізаного кубиками
- 150 г помідорів чері, розрізаних навпіл
- 4 тортильї, нарізані трикутниками
- 120 г зрілого тертого сиру Чеддер
- 2 зелені цибулини, тонко нарізані
- 1 стиглий авокадо, нарізаний кубиками
- йогурту для вмочування (за бажанням)

Спосіб приготування:
У невеликій каструлі розігріти 2 ч. л рослинної олії. Обсмажити цибулю на середньому вогні протягом 5 хвилин, поки вона не почне розм’якшуватися.
Додайте спеції й готуйте 1 хвилину. Посоліть, поперчіть чорним перцем і додайте квасолю, помідори чері та нарізаний перець. Готувати 5 хвилин, поки овочі не стануть м’якими, а соус не увариться.
Нарізані тортильї полийте рештою 1 ч. л олії, посоліть, поперчіть і додайте дрібку подрібненого перцю чилі.
Якщо використовуєте фритюрницю, готуйте 3-5 хвилин до золотистої та хрусткої скоринки. Якщо випікаєте в духовці, викладіть шматочки тортильї в один шар і випікайте 8-10 хвилин до золотистого кольору, перевертаючи через 4 хвилини.
Читайте також: Картопля в мундирі з консервованим тунцем: смачний та швидкий рецепт для всієї родини
Коли тортильї підсмажаться, викладіть їх у центр кошика фритюрниці або дека і викладіть овочеву начинку. Рівномірно розподіліть сир і готуйте, поки сир не почне пузиритися.
Подавати на стіл, розклавши по тарілках, посипавши нарізаною зеленою цибулею, авокадо і додавши ложку йогурту для ніжності смаку, якщо бажаєте.
СМАЧНОГО!