Тако з куркою: смачний рецепт страви мексиканської кухні

22.02.2024

Цей смачний рецепт тако з куркою неодмінно стане улюбленим у вашій сім’ї, оскільки темний шоколад додає глибину смаку. 

Тако — страва мексиканської кухні. Являє собою сендвіч із тортильї, згорнутої у невеличкий конвертик. Тако наповнюється різноманітними начинками: смаженим фаршем, морепродуктами, шматочками гострих ковбасок чорісос, цибулею, зеленим салатом, квасолею і навіть листками кактуса.

Аби пізнати страву мексиканської кухні пропонуємо смачний рецепт тако з курячими стегнами.

Читайте також: Піца у формі серця: простий рецепт сніданку

Як приготувати тако з куркою: рецепт

Інгредієнти:

  • 100 г несолоного арахісу
  • 2 с. ложки рослинної або соняшникової олії
  • 2 цибулини, нарізані
  • 2 зубчики часнику, товсто нарізані
  • 2 свіжих червоних чилі, розрізаних уздовж навпіл
  • 2 ч.л пластівців чилі Ancho
  • 4 чайні ложки пасти Chipotle
  • 1 чайна ложка сушеного орегано
  • 2 чайні ложки меленого кмину
  • ½ чайної ложки меленої кориці
  • 2 чайні ложки коричневого цукру
  • 400 г нарізаних помідорів
  • 1 кг філе курячих стегон без шкіри й кісток
  • 1 кубик курячого бульйону
  • 50 г темного шоколаду 74%, поламаного на шматочки
  • ½ маленької червонокачанної капусти, дрібно нашаткованої
  • 2 авокадо, нарізаних кубиками
  • 2 лайми, 1 вичавлений сік, 1 нарізаний дольками
  • 12 упаковок тако, розігрітих до інструкції щодо упаковки
  • 300 мл сметани (за бажанням)

Спосіб приготування: 

Підсмажте арахіс у великій сковороді з кришкою або вогнетривкій каструлі на середньому вогні протягом 6-10 хвилин до золотистого кольору. Відкладіть половину, а решту перекиньте в кухонний комбайн.

Читайте також: 5 смачних веганських страв від Джеймі Олівера

Розігрійте половину олії в порожній сковороді на слабкому або середньому вогні та обсмажте цибулю, часник, половинки чилі та пластівці чилі Ancho протягом 10 хвилин або до м’якості. Додайте пасту Chipotle, орегано, спеції та цукор і обсмажте 1 хвилину, потім перемістіть все в кухонний комбайн разом із горіхами. Додайте нарізані помідори (відставте порожню форму) і збийте до відносно однорідного соусу.

Розігрійте на сильному вогні олію, що залишилася, і обсмажте курячі стегенця (за потреби порціями) по 2-3 хвилини з кожного боку до золотистого кольору, потім перекладіть на тарілку.

Поверніть соус моле в каструлю з невеликою кількістю води та доведіть до слабкого кипіння. Покришіть бульйонний кубик і додайте шоколад, поки він не розтане, потім помістіть курячі стегенця та додайте в соус будь-який сік (якщо ваша сковорода зараз замала, перекладіть усе у вогнетривку каструлю).

Накрийте кришкою та зменшіть вогонь, щоб соус злегка кипів. Варіть 40 хвилин, потім зніміть кришку і готуйте ще 30 хвилин до загустіння. Тим часом окремо змішайте червону капусту та авокадо з половиною соку лайма; відкласти. Відкладений арахіс дрібно порубати.

За допомогою двох виделок розділіть курку в соусі. Подавайте куряче м’ясо, покладене в теплу форму тако, зверху посипте червоною капустою та авокадо, сметаною (якщо використовується) і подрібненим арахісом, прикрасивши шматочками лайма (як на фото).

Читайте також: Десерти: чим пригощати гостей — топ-5 рецептів

Порада: готуйте в мультиварці! Помістіть соус, курку, кубики бульйону та шоколад у мультиварку. Додайте 100 мл води й варіть на високому рівні 2 години або на низькому рівні 4-5 годин. Подрібніть курку, а потім подавайте.

Смачного!