Будь-хто може спробувати приготувати цю просту, доступну та корисну страву з картоплі в мундирі. Чудово підходить для обіду або вечері.
Як приготувати картоплю в мундирі з консервованим тунцем
Інгредієнти:
- 4 великі картоплини для запікання
- 1 ч. л. рослинної олії
- 75 г тертого сиру чеддер
- 50 г зеленої цибулі, нарізаної
- 2 банки консервованого тунця у розсолі, відцідженого від юшки
- 15 г свіжої петрушки, нарізаної
- 1 салат Little Gem, нарізаний
- ¼ огірка, нарізаного скибочками
- 100 г нежирного натурального йогурту
Читайте також: Ризото з грибами — простий та смачний рецепт італійської кухні
Спосіб приготування:
Розігріти духовку до 190 °C, вентилятор — до 170 °C. Проколоти цілу (помиту) картоплю з усіх боків виделкою, потім поставити у мікрохвильову піч на 10 хвилин. Перекласти на деко, змастити олією і запікати 45 хвилин до хрусткої скоринки.
Читайте також: Рецепт легкої лазаньї з куркою, кабачками та шпинатом
Розрізати картоплю навпіл і вийняти серединки, покласти їх у миску. Змішати з сиром, зеленою цибулею, тунцем і петрушкою, а потім ложкою викласти назад у картопляні формочки. Повернути в духовку на 15 хвилин або до хрусткої золотистої скоринки.
Змішати салат і огірки у мисці. Подавати разом із невеликою кількістю йогурту.
Читайте також: Салат з фалафелем — рецепт смачної вегетаріанської страви
Порада. Спробуйте приготувати картоплю у фритюрниці. Дотримуйтесь інструкцій щодо випікання картоплі, а потім готуйте картоплю з начинкою протягом 5-10 хвилин за температури 180 °C до хрусткої золотистої скоринки. Можливо, вам доведеться зробити це у два етапи.
СМАЧНОГО!