Млинці з беконом та шинкою в духовці – смачний рецепт

27 Лютого 2024

Цей простий рецепт сніданку, обіду чи вечері смакуватиме всій родині. Відчуйте справжню насолоду від м’якої та приємної текстури млинців, доповненою беконом, шинкою та соусом бешамель. 

Як приготувати млинці в духовці: рецепт із солоною начинкою 

Інгредієнти: 

  • 120 г манної крупи, просіяної
  • 120 мл води
  • 120 мл молока, незбираного молока
  • 2 яйця
  • 1 ст.л вершкового масла, розтопленого та додатково для випікання млинців
  • ¼ ч.л солі

Для соусу бешамель: 

  • 20 г вершкового масла кімнатної температури
  • 20 г борошна грубого помелу
  • 500 мл незбираного молока кімнатної температури
  • 150 г сиру гауда, натертого на тертці та додатково для посипання млинця
  • Сіль
  • Перець

Читайте також: Тако з куркою: смачний рецепт страви мексиканської кухні

Для начинки:

Рішуча. Справжня. Небайдужа.

17 грудня 2025 року в Києві SHE Congress об’єднає власниць бізнесу, керівниць, медійних і культурних діячок, волонтерок. Під слоганом «Рішуча. Справжня. Небайдужа» учасниці поговорять про вибір, який формує майбутнє, команди та суспільство. На сцені SHE Congress кожна історія рішучості є важливою — про кроки в бізнесі й кар’єрі, освіті й комунікаціях, спорті й здоров’ї, благодійності та волонтерстві. І навіть про ті рішення, на які ще не наважилися — адже це теж частина шляху.

Забронюйте Вашу участь за найкращими умовами!

  • 6 скибочок бекону, нарізаних тонкими вертикальними скибочками
  • 6 скибочок шинки, нарізаних тонкими вертикальними скибочками
  • 5 білих грибів, нарізаних тонкими вертикальними скибочками
  • 300 мл вершків, жирних
  • Оливкова олія, для намазування сковороди
Фото: giorgostsoulis.com

Спосіб приготування: 

Розтоплюємо вершкове масло в невеликій каструлі на повільному вогні, переливаємо в миску і відставляємо в сторону.

У великій мисці збийте всі інгредієнти для млинців і додайте розтоплене масло.

Розігріти антипригарну сковороду діаметром 20 см на середньому вогні. Влийте 60 мл суміші на сковороду, розподіліть тісто, струшуючи сковороду, і готуйте 1 хвилину. Потім перевернути млинець і готувати ще 1 хвилину. Повторіть той самий процес з усіма млинцями й відставте в їх сторону.

Приготування соусу: 

У невелику каструлю додаємо молоко і нагріваємо на середньому вогні. Як тільки воно стане гарячим, перелийте його в миску.

Поставити іншу маленьку каструлю на середній вогонь, додати вершкове масло і розтопити його. Потім додати борошно і добре перемішати ручним віночком. Як тільки борошно трохи підрум’яниться, повільно додати молоко, швидко помішуючи, щоб бешамель не збився в грудки. Варити 5-6 хвилин, поки трохи не загусне. Знімаємо з вогню, додаємо сир, добре перемішуємо і відставляємо в сторону.

Читайте також: Ризото з грибами — простий та смачний рецепт італійської кухні

Приготування начинки: 

Поставте глибоку сковороду на сильний вогонь, додайте трохи оливкової олії, гриби, бекон і шинку та обсмажте до золотистого кольору. Зніміть сковороду з вогню і вилийте вміст сковороди в суміш бешамель. Посоліть, поперчіть і добре перемішайте.

Подача: 

Розстеліть лист млинця на робочому столі та викладіть 2-3 столові ложки начинки в центр. Згорнути млинець рулетом і перекласти його у форму для пирога діаметром 20-25 см. Повторіть ту саму процедуру з рештою млинців, поки форма не буде заповнена. На завершення вилийте залишки начинки, вершки та посипте млинці сиром.

Випікати в попередньо розігрітій до 190°C духовці з вентилятором протягом 20-25 хвилин. Подавайте млинці теплими.

СМАЧНОГО!