Бездріжджовий хліб: простий рецепт ірландської кухні

Найкращий простий ірландський рецепт содового хліба.

21.03.2024

Трохи солодкий і трохи пікантний, цей хліб чудово смакує з тушкованою яловичиною. Цей ірландський содовий хліб є швидким і смачним доповненням до супів і рагу.

Ірландський хліб без дріжджів: простий рецепт  

Інгредієнти:

  • Канолова олія, для сковороди
  • 2 1/2 склянки пахти, плюс ще для змащування
  • 1 велике яйце
  • 1 1/2 склянки сушеної смородини
  • 3 склянки борошна грубого помелу
  • 1 склянку пшеничного борошна
  • 1/4 склянки зародків пшениці
  • 3 ст.л цукру
  • 2 ч.л соди
  • 2 ч.л кошерної солі
  • 6 ст.л холодного несолоного вершкового масла, порізаного на шматочки, плюс ще для подачі

Читайте також: Великий піст 2024: що заборонено їсти, пісне меню, рецепти

Фото: countryliving.com

Спосіб приготування: 

Розігріти духовку до 200°С. Злегка змастити маслом чавунну сковорідку або форму для випічки. У мисці збити пахту та яйце. Додайте смородину і перемішайте.

У другій мисці змішайте всі борошна, зародки пшениці, цукор, соду та сіль. Кінчиками пальців втирайте вершкове масло в борошняну суміш до утворення дрібних камінчиків. Зробіть поглиблення в центрі борошняної суміші. Додайте пахту, перемішуючи дерев’яною ложкою в одному напрямку і поступово вливаючи, до об’єднання (тісто буде липким).

Злегка вологими руками сформуйте з тіста кулю; перекладіть у підготовлену форму. Дати відпочити 10 хвилин. Змастіть поверхню пахтою. Вирізати великий «Х» зверху батона, протираючи лезо вологою ганчіркою між надрізами. Випікати до золотисто-коричневого кольору, поки внутрішня температура не досягне 100°С на термометрі, 50-60 хвилин. Перекласти на решітку; повністю охолодити. Подавати з вершковим маслом.

СМАЧНОГО! Більше рецептів тут

Читайте також: 

Долучайтесь до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: FacebookTelegramInstagram