Хачапурі по-аджарськи: простий та смачний рецепт грузинської кухні

20.11.2023

На перший погляд може здатися, що готувати цю страву складно. Проте це не так. Грузинські кухарі кажуть: «щоб добре приготувати хачапурі потрібно мати вмілі руки й гаряче серце». Візьміть це собі на замітку, й у вас все вийде!

Фото: freepik

Як приготувати Хачапурі по-аджарськи: покроковий рецепт

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно — 800 г.
  • Вода — 500 мл.
  • Дріжджі швидкої дії — 11 г.
  • Рослинна олія — 50 мл.
  • Цукор — 1 ч.л.
  • Сіль — 0,5 ч л.

Читайте також: Для любителів італійської кухні: 5 рецептів смачної пасти

Для начинки:

  • Сир сулугуні — 700г.
  • Борошно — 2 ст л.
  • Яйце — 4 шт.
  • Вода — 50 мл.

Читайте також: Що приготувати з яблук: найсмачніші осінні рецепти

Фото: freepik

Спосіб приготування:

У теплу воду додаємо дріжджі, сіль, цукор, склянку борошна, перемішуємо й залишаємо на 5 хв.

У декілька заходів вмираємо борошно, що залишилося. Змішуємо тісто й наприкінці додаємо рослинну олію.

Читайте також: Що приготувати з гарбуза: 5 простих рецептів

Готове тісто накриваємо плівкою і залишаємо на півтори-дві години, щоб підійшло.

Готуємо начинку. Сир натираємо на терці, додаємо борошно, кілька ложок води й ретельно перетинаємо руками до густої однорідної маси.

Ділимо тісто на 4 частини, кожну розкачуємо в овал. Згортаємо бортики так, щоб вийшов «човник».

Кожен «човник» наповнюємо начинкою. Кладемо на тепле деко.

Випікаємо приблизно 5-7 хвилин за високої температури (близько 250°С).

Дістаємо з духовки, перемішуємо начинку. Вливаємо яйце (або один жовток) і ставимо знову в духовку на 3 хвилини.

Читайте також: Американський яблучний пиріг з хрусткою скоринкою: смачний рецепт

Подаємо до столу. Важливо: подавати страву треба гарячою! Правильно їсти так: відламувати краї «човника» і вмочати в начинку.

Фото: freepik

Смачного!