Рецепт корисного сніданку: зелена шакшука

13.03.2024

Яскрава зелень та яйця у поєднанні — ідеальний варіант для корисного та поживного сніданку. Готуйте яєчню з квасолею, горошком, броколі та оливками. Поєднуйте найрізноманітніші смаки та корисні продукти в одну страву. Подавайте зелену шакшуку з часниковими тостами.

Читайте також: Веганські бургери з броколі — корисний та смачний рецепт

Зелена шакшука: простий рецепт арабської кухні

Інгредієнти для шакшуки:

  • 320 г замороженого горошку
  • 1 головка броколі, нарізана невеликими суцвіттями
  • 2 ст.л оливкової олії
  • 2 зелені цибулини, нарізані
  • 400 г консервованої квасолі, відцідженої та промитої
  • 150 г шпинату
  • 50 г зелених оливок, відціджених і нарізаних
  • 4 яйця
  • хліб, для подачі
  • 1 зубчик часнику, розрізаний навпіл
  • 100 г нежирного натурального йогурту
  • 10 г свіжого базиліку, подрібненого

Фото: realfood.tesco.com

Читайте також: Салат з фалафелем — рецепт смачної вегетаріанської страви

Спосіб приготування шакшуки:

Відварити горошок і броколі у великій каструлі протягом 4-6 хвилин, поки стебла броколі не стануть м’якими; відцідити воду.

У широкій сковороді з кришкою розігріти 1 ст.л олії на середньому вогні та обсмажити зелену цибулю протягом 3 хвилин. Перемішати горошок, броколі, квасолю, шпинат і оливки. Додати 50 мл води й готувати 5 хвилин, поки шпинат не зів’яне, а вода не випарується. Добре приправити.

Зробіть у зелені 4 заглиблення і розбийте яйця в кожне з них. Накрийте кришкою і готуйте 4-6 хвилин, доки білки не схопляться, а жовтки не приготуються на ваш смак.

Читайте також: Шоколадне суфле з лікером: рецепт страви французької кухні

Підсмажте скибочки хліба, натріть кожен шматочок розрізаним навпіл зубчиком часнику, а потім полийте рештою 1 ст.л оливкової олії. Ложкою викласти йогурт на запечені яйця і посипати базиліком. Подавати з часниковими тостами.

СМАЧНОГО! 

Долучайтесь до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: FacebookTelegramInstagram