Рецепт печива «Лапки зайчика»

Смачний та простий великодній рецепт печива у формі заячих лапок.

18.04.2024

Це легке великоднє печиво у формі милих відбитків лапок кролика стане цікавою випічкою, яку можна спробувати приготувати з дітьми або для друзів чи родини.

Маленькі ручки ідеально підходять для розкатування та формування простого тіста для ванільного печива та приготування відбитків пальців і глазурі. Біла або рожева глазур найбільше схожа на традиційні «лапи», але ви можете спробувати будь-який колір, який вам подобається.

Інгредієнти:

  • 100 г вершкового масла, розм’якшеного
  • 100 г світлого м’якого коричневого цукру
  • 1 велике яйце, збите
  • ванільного екстракту
  • 275 г звичайного борошна, просіяного, плюс додаткове для присипки

Для глазурі:

  • 1 велике яйце, розділене
  • 125 г цукрової пудри, просіяної
  • рожевий харчовий барвник (за бажанням)

Спосіб приготування: 

У великій мисці збийте масло та цукор, потім додайте яйце та кілька крапель ванільного екстракту та добре перемішайте. Додайте борошно та перемішуйте, потім викладіть його на злегка присипану борошном робочу поверхню та обережно вимішуйте, доки не утвориться гладка куля тіста. Загорнути в харчову плівку й охолодити на 30 хв.

Розділіть охолоджене тісто на 20 частин (кожна вагою близько 25 г). На одне печиво знадобиться 2 шматочки тіста. Розкатайте перший шматочок в гладку кульку. Другу частину розділіть на 3 частини й скачайте кожну в невелику кульку.

Вистеліть деко папером для випікання, а потім покладіть на робочу поверхню ще один шматок паперу для випікання, щоб формувати їх (щоб вони не прилипали). Візьміть одну з більших кульок і покладіть на папір. Змочіть трохи водою одну сторону, потім розташуйте 3 менші кульки вздовж цього краю (щоб створити «подушечки лапки»), використовуючи воду, щоб приклеїти їх.

Натисніть долонею на всі 4 кульки, щоб злегка їх розплющити — загальна товщина печива має бути приблизно ½ см. Великим або вказівним пальцем зробіть поглиблення для глазурі в середині лапи та всередині кожного «пальчика». У духовці печиво сильно набухне, тому переконайтеся, що поглиблення досить міцні – якщо тісто трісне, використовуйте трохи води, щоб допомогти йому повернути форму.

Перекладіть сформовану лапку на вистелене деко та повторіть з тістом, що залишилося. Накрийте деко харчовою плівкою і поставте в холодильник для охолодження ще на 30 хвилин.

Тим часом попередньо розігрійте духовку до 180°C, вентилятор до 160°C. Випікайте охолоджене печиво 30-35 хвилин до золотистого кольору, потім перекладіть на решітку і дайте повністю охолонути.

Щоб зробити глазур, покладіть яєчний білок у миску й обережно збийте до утворення піни. Поступово збивайте цукрову пудру до повного змішування і продовжуйте збивати протягом 5 хвилин або поки глазур не стане м’якою. Якщо ви використовуєте харчовий барвник, перемішайте кілька крапок гелю, щоб отримати бажаний колір.

Використовуйте чайну ложку (або невеликий кондитерський пакет), щоб акуратно заповнити глазур’ю кожне поглиблення охолодженого печива. Ви можете нахилити або похитувати печиво, щоб допомогти глазурі рівномірно розподілитися. Перед подачею дайте глазурі застигнути.

СМАЧНОГО! Більше смачних рецептів тут

Читайте також: 

Долучайтесь до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: FacebookTelegramInstagram