Найкраща частина китайської страви — це розкривати печиво з передбаченнями в кінці, але приготувати власне напрочуд просто. Попросіть дітей допомогти та розважайтеся, пишучи ворожіння, щоб сховати їх усередині, а потім занурте їх у розтоплений шоколад і висушений кокос для смачного смаку.
Читайте також: Класичний рецепт італійського десерту — тирамісу
Як спекти домашнє печиво з передбаченнями
Інгредієнти:
- 2 великих яєчних білки
- 3 с. ложки рослинної олії
- 1 чайна ложка ванільного екстракту
- 70 г звичайного борошна
- 80 г цукрової пудри
- 1 с. ложка кукурудзяного борошна
- 60 г темного шоколаду, розтопленого
- 1 столова ложка сушеного кокоса (за бажанням)
Спосіб приготування:
Розігрійте духовку до 180°C, вентилятор 160°C. Вистеліть деко антипригарним папером для випікання. Приготуйте 12 передбачень на аркушах паперу розміром приблизно 7 x 1 см.
Збийте яєчні білки, олію та ванільний екстракт у глечику до поєднання. Змішайте борошно, цукор і кукурудзяне борошно в мисці. Вилийте яєчну суміш до сухих інгредієнтів і перемішайте дерев’яною ложкою, збиваючи грудочки. Відставте відпочити на 5 хв.
Капніть столову ложку суміші на деко і за допомогою зворотної сторони металевої ложки розподіліть у коло 10-12 см. Місцями суміш може бути досить рідкою, майже прозорою. Повторюйте, поки не отримаєте 3 кола.
Читайте також: Гарячий шоколад: топ-5 найкращих рецептів з різними смаками
Випікайте в центрі духовки 5-6 хвилин, поки краї не підрум’яняться, але центр все ще блідий. Вийміть печиво з духовки та швидко відокремте печиво від паперу. Помістіть передбачення в середину та складіть печиво навпіл, вкладаючи повідомлення. Знову обережно зігніть печиво навпіл, затиснувши кінці, щоб закріпити, і залиште застигати у формі для кексів – печиво трохи розгорнеться, але форма для кексів допоможе йому зберегти форму.
Повторіть все з сумішшю, що залишилася. Не піддавайтеся спокусі працювати більшими партіями, інакше печиво затвердіє, перш ніж ви встигнете його скласти.
Занурте кінці охолодженого печива з передбаченнями в розтоплений шоколад і посипте сушеним кокосом (якщо використовується). Зберігати до 3 днів у герметичному контейнері.
Особливість смаку: додайте ½ чайної ложки меленої кориці до борошна. Так буде смак цікавішим.
СМАЧНОГО!
Долучайтесь до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: Facebook, Telegram, Instagram