Рецепт штруделя з грибами і горіхами у фритюрниці

18.01.2024

Цей штрудель начинений усіма корисними продуктами. Його дуже легко готувати, особливо, якщо у вас є фритюр або мультиварка-скороварка з цією функцією. Достатньо запастися купленим в магазині тістом та іншими інгредієнтами, половина з яких у вас і так є на кухні. Тому годі зволікати, починайте готувати надзвичайну корисну страву, яку можна також віднести до вегетаріанської.

Читайте також: Як приготувати курячий крем-суп із картоплею та беконом: рецепт

Як готувати штрудель з грибами: простий рецепт

Інгредієнти:

  • 2 с. л оливкової олії,
  • 100 г цибулі-шалот, дрібно нарізаної,
  • 150 г грибів, нарізаних четвертинками,
  • 3 зубчики часнику, подрібнені,
  • ¼ чайної ложки шавлії (сушеної),
  • 2 гілочки чебрецю, плюс для прикраси,
  • ½ кубика овочевого бульйону, подрібненого,
  • 200 г суміші горіхів,
  • 30 г вівсяної каші,
  • 320 г готового пісочного тіста для штруделя,
  • 2 столові ложки несолодкого напою з мигдальним молоком,
  • 10 г мигдальних пластівців.

Читайте також: Рис, запечений з курячими стегнами — смачний рецепт обіду

Фото: realfood.tesco.com

Спосіб приготування: 

Розігрійте олію у великій сковороді на середньому вогні. Додайте цибулю-шалот, гриби, часник, сушену шавлію та 2 гілочки чебрецю. Смажити 10 хвилин або поки цибуля-шалот не розм’якне. Приправити сіллю і великою кількістю чорного перцю.

Під час приготування грубо подрібніть горіхи в кухонному комбайні або вручну, залишивши кілька шматочків. Додайте горіхи в сковороду і смажте 2-3 хвилини.

Читайте також: Запіканка з броколі і цвітної капусти — простий та смачний рецепт

Додати вівсяну кашу і бульйонний кубик. Залийте 100 мл окропу і готуйте приблизно 1 хв. Приберіть гілочки чебрецю.

Зніміть каструлю з вогню і відставте остигати на 10 хвилин. Якщо начинка занадто гаряча, випічка розтане ще до готовності.

Дістаньте тісто з холодильника. Розігрійте фритюрницю до 200 градусів С.

Розгорніть тісто і викладіть охолоджену начинку в центр. Змастіть краї невеликою кількістю мигдального молока і загніть боки та кінці, затиснувши разом. Зріжте зайве тісто, ви можете використовувати його для прикраси верху.

Обережно переверніть штрудель швом вниз на папір. Змастіть верх мигдальним молоком і посипте листям чебрецю та пластівцями мигдалю. Використовуйте папір, щоб покласти його у фритюрницю та готуйте 16-18 хвилин, поки верх не стане темно-золотисто-коричневим. Обережно переверніть штрудель і дайте нижній стороні приготуватися 2-4 хвилини, поки він не стане золотистим.

Читайте також: Свинячі відбивні в глазурі 

Вийміть із фритюрниці на тарілку для подачі та прикрасьте гілочками чебрецю. Дайте постояти 5 хвилин, перш ніж нарізати та подавати з вашою улюбленою овочевою підливою.

Порада: Ви можете використовувати святкові формочки для печива з будь-якими залишками тіста, щоб прикрасити верхню частину штруделя, якщо хочете. Подавайте з вашою улюбленою овочевою підливою чи журавлинним соусом.

Долучайтеся до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: FacebookTelegramInstagram