Рис, запечений з курячими стегнами — смачний рецепт обіду

Ця страва така затишна та сімейна.

15.01.2024

Хрустка курка та рис в одному горщику — дуже економічний спосіб нагодувати всю сім’ю або велику компанію. Чудово смакує із зеленою квасолею, броколі або салатом.

Рецепт соковитої курки із хрусткою скоринкою

та рисом у духовці

Інгредієнти:

  • 1 столова ложка оливкової олії
  • 6 курячих стегон без кісток і шкіри
  • 1 ½ чайної ложки кошерної солі
  • ¾ чайної ложки чорного меленого перцю
  • 1 столова ложка несолоного вершкового масла
  • ⅔ склянки дрібно нарізаної цибулі
  • 2 зубчики часнику, подрібнити
  • 1 ½ склянки сирого довгозернистого рису
  • 3 стакани курячого бульйону
  • 1 столова ложка дрібно нарізаної листової петрушки
  • 1 середній лимон, нарізаний скибками

Читайте також: Гамбургерний суп в мультиварці — рецепт швидкого приготування

Спосіб приготування:

Розігрійте духовку до 190 градусів C.

Розігрійте олію у духовці на середньому вогні. Рівномірно посипте курячі стегна 1 чайною ложкою солі та 1/2 чайної ложки перцю.

Помістіть курку шкірою вниз; смажте без зайвих зусиль до золотистої хрусткої скоринки та легкого звільнення від дна приблизно 5 хвилин. Переверніть курку і готуйте ще 3 хвилини. Перекладіть на тарілку і відставте.

Додайте вершкове масло і розтопіть його. Додайте нарізану цибулю і готуйте, часто помішуючи, до прозорості приблизно 3 хвилини. Додати часник й жарте 1 хвилину. Додайте рис, помішуючи, щоб зерна покрилися краплями та злегка підсмажилися, приблизно 1 хвилину.

Додайте 3 склянки бульйону (можна більше, на свій смак) та решту солі та перцю. Довести до кипіння. Використовуйте дерев’яну ложку, щоб зішкребти підсмажені шматочки з дека. Викладіть курячі стегенця поверх рису.

Читайте також: Що приготувати на святковий стіл: рецепти смачних страв

Випікайте у попередньо розігрітій духовці, поки вся рідина не вбереться і курка не буде готова, приблизно 45-55 хвилин. Додайте решту бульйону, якщо рідина вбереться до готовності рису та курки. Зверху посипати петрушкою і вичавити сік лимона.

СМАЧНОГО!

Долучайтесь до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: FacebookTelegramInstagram