Хрустка курка та рис в одному горщику — дуже економічний спосіб нагодувати всю сім’ю або велику компанію. Чудово смакує із зеленою квасолею, броколі або салатом.
Рецепт соковитої курки із хрусткою скоринкою
та рисом у духовці
Інгредієнти:
- 1 столова ложка оливкової олії
- 6 курячих стегон без кісток і шкіри
- 1 ½ чайної ложки кошерної солі
- ¾ чайної ложки чорного меленого перцю
- 1 столова ложка несолоного вершкового масла
- ⅔ склянки дрібно нарізаної цибулі
- 2 зубчики часнику, подрібнити
- 1 ½ склянки сирого довгозернистого рису
- 3 стакани курячого бульйону
- 1 столова ложка дрібно нарізаної листової петрушки
- 1 середній лимон, нарізаний скибками
Читайте також: Гамбургерний суп в мультиварці — рецепт швидкого приготування
Спосіб приготування:
Останні новини
- «Полковник і птахи». Театр Лесі Українки продовжує новий сезон виставою за однойменною п’єсою Христо Бойчева
- Доступність Парижа для людей з інвалідністю: тестдрайв
- Афіша тижня: що подивитися, послухати та куди сходити 16-22 вересня
- Клодет Кольбер — легенда срібного екрана
- Український бренд GAPTUVALNYA створив колекцію вишиванок до Саміту перших леді та джентльменів: фото Новости на главной
Розігрійте духовку до 190 градусів C.
Розігрійте олію у духовці на середньому вогні. Рівномірно посипте курячі стегна 1 чайною ложкою солі та 1/2 чайної ложки перцю.
Помістіть курку шкірою вниз; смажте без зайвих зусиль до золотистої хрусткої скоринки та легкого звільнення від дна приблизно 5 хвилин. Переверніть курку і готуйте ще 3 хвилини. Перекладіть на тарілку і відставте.
Додайте вершкове масло і розтопіть його. Додайте нарізану цибулю і готуйте, часто помішуючи, до прозорості приблизно 3 хвилини. Додати часник й жарте 1 хвилину. Додайте рис, помішуючи, щоб зерна покрилися краплями та злегка підсмажилися, приблизно 1 хвилину.
Додайте 3 склянки бульйону (можна більше, на свій смак) та решту солі та перцю. Довести до кипіння. Використовуйте дерев’яну ложку, щоб зішкребти підсмажені шматочки з дека. Викладіть курячі стегенця поверх рису.
Читайте також: Що приготувати на святковий стіл: рецепти смачних страв
Випікайте у попередньо розігрітій духовці, поки вся рідина не вбереться і курка не буде готова, приблизно 45-55 хвилин. Додайте решту бульйону, якщо рідина вбереться до готовності рису та курки. Зверху посипати петрушкою і вичавити сік лимона.
СМАЧНОГО!
Долучайтесь до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: Facebook, Telegram, Instagram