Салат з фалафелем — рецепт смачної вегетаріанської страви

29 февраля, 2024

Салат з фалафелем — легка та смачна пісна страва зі свіжою зеленню, авокадо, кукурудзою, капустою, кіноа та хрустким фалафелем. Ідеально підходить для тих, кому хочеться чогось корисного, смачного та легкого. Ця середземноморська страва швидко готується, якщо ви використовуєте фалафель, заздалегідь підготовлений.

До речі, 18 березня 2024 року, починається Великий піст і цю страву можна з упевненістю додати до свого пісного меню.

Читайте також: Рецепт легкої лазаньї з куркою, кабачками та шпинатом

Салат з фалафелем: як готувати, рецепт 

Інгредієнти:

  • 2 великих качани кукурудзи
  • 200 г кіноа
  • 450 мл овочевого бульйону
  • 1 лимон, половина соку, половина розрізана на 4 частинки
  • 1 ст.л оливкової олії
  • 2 пачки фалафеля по 152 г
  • 200 г червонокачанної капусти, дрібно нашаткованої
  • 2 морквини, натерті на тертці
  • 60 г руколи
  • 2 авокадо, нарізані скибочками
  • 200 г дзадзикі
Фото: realfood.tesco.com

Спосіб приготування: 

Рішуча. Справжня. Небайдужа.

17 грудня 2025 року в Києві SHE Congress об’єднає власниць бізнесу, керівниць, медійних і культурних діячок, волонтерок. Під слоганом «Рішуча. Справжня. Небайдужа» учасниці поговорять про вибір, який формує майбутнє, команди та суспільство. На сцені SHE Congress кожна історія рішучості є важливою — про кроки в бізнесі й кар’єрі, освіті й комунікаціях, спорті й здоров’ї, благодійності та волонтерстві. І навіть про ті рішення, на які ще не наважилися — адже це теж частина шляху.

Забронюйте Вашу участь за найкращими умовами!

Розігріти духовку до 200°C, вентилятор 180°C. Загорнути кукурудзу у фольгу і запікати 18 хвилин.

Читайте також: Ризото з грибами — простий та смачний рецепт італійської кухні

Тим часом підсмажте кіноа на сковороді на середньому вогні, часто помішуючи, протягом 2-3 хвилин, до золотистого кольору. Додайте бульйон, накрийте кришкою і тушкуйте 15 хвилин. Зняти з вогню і дати відпочити 5 хвилин, а потім додати лимонний сік та оливкову олію.

Вийняти запечені качани з духовки й зменшити температуру до 190°C, вентилятор 170°C. Викласти фалафель на деко і випікати 6-8 хвилин до хрусткої скоринки. Коли качани достатньо охолонуть, зняти фольгу і вирізати зернятка.

Читайте також: Млинці з беконом та шинкою в духовці — смачний рецепт

Змішайте червонокачанну капусту, моркву, кукурудзу і кіноа разом. Розділіть суміш між 4 тарілками, а потім викладіть зверху фалафель, авокадо та щедру порцію дзадзикі.

СМАЧНОГО!

Долучайтесь до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: FacebookTelegramInstagram