Що приготувати з кабачків? Смачні та прості рецепти страв на будь-який смак

26 июня, 2024

Сезон кабачків відкрито! Настав час скуштувати найцікавіші та найсмачніші страви з кабачків. Адже цей овоч надзвичайно корисний для діабетиків, жінок, людей з хворобами серця та тих, хто має проблеми зі шлунково-кишковим трактом тощо.

Печені, смажені чи тушені, з овочами та м’ясом, хрусткі та таючі – вибирайте з нашої добірки смачний та простий рецепт приготування страв з кабачків. Запевняємо, що один із рецептів вам точно припаде до душі.

Читайте також: Варення на зиму з літніх ягід та фруктів: топ-5 найпростіших рецептів

ТОП-5 найпростіших рецептів з кабачків 

Кабачки тушковані з овочами

Фото: pixabay.com

Це самостійна страва та гарнір одночасно. При цьому тушковані кабачки однаково смачні як у гарячому, так і холодному вигляді.

Інгредієнти:

Рішуча. Справжня. Небайдужа.

17 грудня 2025 року у Києві SHE Congress від WoMo об’єднає понад 2000 учасниць та більш ніж 25 спікерок для обміну сценаріями жіночої реалізації. Лідерки бізнесу, ІТ, культури та інших напрямів поділяться досвідом подолання викликів війни, ефективної організації робочих процесів та стратегіями управління.

Забронюйте Вашу участь вже сьогодні!

  • 2 середні кабачки;
  • 1 морква;
  • 2 помідори;
  • 1 болгарський перець;
  • 1 цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • 2 столові ложки соняшникової олії;
  • 2 столові ложки томатної пасти;
  • сіль та чорний мелений перець — на свій смак;
  • 1 пучок кропу та петрушки.

Читайте також: Що приготувати: кримський лагман від Тетяни Літвінової

Приготування:

Помийте всі овочі. Почистіть цибулю, часник і моркву, за потреби зніміть шкірку з кабачків.

Змастіть сковороду олією. Коли воно розігріється, відправте смажити подрібнену цибулю і пропущений через прес часник. Через пару хвилин додайте до них нарізані помідори та томатну пасту. Ще через кілька хвилин — соломку з перцю та моркву, а потім нарізані кубиками або соломкою кабачки.

Овочі потрібно постійно перемішувати. Якщо вони виділяють недостатньо рідини та починають пригорати, додайте трохи води. Посоліть, поперчіть і накрийте кришкою сковорідку. Тушіть на повільному вогні 5-7 хвилин. За пару хвилин до готовності додайте рубану зелень.

Кабачки — човники

Смак пряний і водночас ніжний, а за текстурою кабачки виходять дуже соковитими.

Інгредієнти:

  • 2 невеликі кабачки;
  • 200 г сиру;
  • 1 пучок кропу та петрушки;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 яйце;
  • сіль та чорний мелений перець;
  • 100 г твердого сиру.

Приготування:

Кабачки очистіть від шкірки й розріжте вздовж. Ложкою або ножем витягніть м’якоть, щоб вийшли «човники».

Читайте також: У Японії виготовили найдорожче морозиво у світі: ціна та відео

В окремій мисці змішайте сир, рубану зелень, пропущений через прес часник, яйце, сіль та перець. Начиніть сумішшю кабачки.

Викладіть фаршировані кабачки на лист, застелений пергаментом. Кожен посипте тертим сиром.

Випікайте в розігрітій до 180 ° С духовці 40 хвилин.

Кабачкова піца

Фото: freepik.com

Страва, якою можна здивувати й досхочу нагодувати гостей. При цьому жодного клопоту з тістом.

Інгредієнти:

  • 2 середні кабачки;
  • 1 яйце;
  • 1 пучок кропу;
  • 1 пучок петрушки;
  • 1 пучок зеленої цибулі;
  • 5 столових ложок борошна;
  • ½ чайної ложки солі;
  • чорний мелений перець;
  • 50 г вершкового масла;
  • 2 столові ложки панірувальних сухарів;
  • 1 куряча грудка;
  • 1 помідор;
  • 100 г твердого сиру.

Читайте також: Український бренд Wanted Vegan випустив рослинний тунець та копчений лосось: фото

Приготування:

Помийте та натріть на великій тертці кабачки. Відіжміть м’якоть, щоб позбутися зайвої вологи. Змішайте з яйцем, дрібно рубаною зеленню і борошном. Посоліть і поперчіть.

Форму для запікання змастіть вершковим маслом та посипте сухарями. Викладіть у неї кабачкове тісто. Товщина має бути приблизно 1 см. Зверху викладіть порізане відварене куряче філе (можна замінити на ковбасу, гриби) та скибочки помідора. Посипте тертим сиром і відправте в розігріту до 180 ° С духовку на 25-30 хвилин.

Хрусткі кабачкові палички

Фото: freepik.com

Однаково добре йдуть з м’яким сиром та пивом. Смакові відтінки можна варіювати, додаючи або видаляючи спеції.

Інгредієнти: 

  • 1 кабачок;
  • 3 столові ложки оливкової олії;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 1 чайна ложка часникового порошку;
  • ½ чайної ложки паприки;
  • 3 столові ложки панірувальних сухарів.

Приготування:

Очистіть кабачок від шкірки та наріжте брусками завтовшки близько сантиметра.

Оливкову олію змішайте із сіллю та спеціями й помаринуйте в ній кабачки хвилин 20–30.

Обваляйте кабачки в панірувальних сухарях і викладіть на лист, застелений пергаментом. Відправте лист у розігріту до 200 °С духовку на 15–20 хвилин, поки на кабачках не утвориться золотиста скоринка.

Кабачки у клярі 

Фото: freepik.com

Завдяки кляру кабачки при жарінні не втрачають соковитість. Відмінно поєднуються зі сметаною та різними часниковими соусами.

Інгредієнти: 

  • 1 великий кабачок;
  • 2 яйця;
  • 1 ¹⁄₂ склянки борошна;
  • 6 столових ложок сметани;
  • сіль;
  • 1 чайна ложка прованських трав;
  • соняшникова олія для смаження.

Читайте також: До міжнародного для супу: три смачні прості рецепти, перевірені редакцією

Приготування:

Помийте та наріжте кабачок кружальцями завтовшки близько сантиметра.

Приготуйте кляр: змішайте яйця, 1 склянку борошна, сметану, сіль і спеції.

Кожен шматок кабачка обваляйте в борошні, опустіть у кляр і обсмажте на добре розігрітій і змащеній сковороді.

СМАЧНОГО! Більше рецептів тут.

Читайте також: 

Долучайтесь до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: FacebookTelegramInstagram