Сінабони: рецепт випічки з корицею та яблучною крихтою

26 сентября, 2024

Ці сінабони з корицею наповнені яблуками й посипані здобними шматочками із тіста, які на смак нагадують яблучну крихту. Це ідеальна осіння випічка, тож засукайте рукави й починайте місити пряні булочки.

Читайте також: Рецепти зігріваючих напоїв для затишної осінньої атмосфери

Інгредієнти для тіста:

  • 250 г звичайного борошна
  • 250 г борошна вищого ґатунку для білого хліба
  • 7 г швидких дріжджів у пакетиках
  • 30 г м’якого світло-коричневого цукру
  • 280 мл незбираного молока, теплого
  • 1 середнє яйце, збите
  • 50 г вершкового масла, розм’якшеного

Інгредієнти для яблук:

Нові стратегії лідерства: досвід BRAVE1, PR-service, Raiffeisen Bank, ПУМБ та 40 інших провідних топменеджерів та державних діячів.

11 квітня на Business Wisdom Summit зануртесь у світ бізнесу, дізнайтесь, як лідери трансформують індустрії та створюють нові можливості для розвитку та співпраці. Відвідайте захід, щоб отримати реальні поради та інсайти від тих, хто вже досяг успіху.

Забронювати участь
  • 15 г вершкового масла
  • 3 яблука (приблизно 350-400 г), почищені та нарізані кубиками розміром 1 см
  • 25 г світлого м’якого коричневого цукру

Інгредієнти для масла з корицею: 

  • 100 г вершкового масла, розм’якшеного
  • 100 г м’якого світло-коричневого цукру
  • 1 ст. л кориці

Інгредієнти для начинки з крихти: 

  • 25 г холодного вершкового масла
  • 35 г звичайного борошна
  • 40 г цукру
  • ½ ч. л меленої кориці

Інгредієнти для глазурі: 

  • 50 г м’якого сиру
  • 50 г цукрової пудри
  • ½ ч.л ванільного екстракту

Спосіб приготування:

У велику миску покладіть борошно, дріжджі, цукор і ½ ч. л солі. Зробіть поглиблення в центрі й додайте тепле молоко та яйце. Перемішайте, щоб утворилося м’яке, злегка липке тісто, а потім вимішуйте 5 хвилин до однорідності. Поступово додайте вершкове масло і продовжуйте місити ще 5-10 хвилин, поки тісто не стане блискучим і не буде пружинити на дотик. Перекладіть тісто у змащену олією миску, накрийте і поставте підходити приблизно на 2 години, або поки воно не збільшиться вдвічі. Тісто буде готове, коли на ньому залишиться поглиблення, зроблене пальцем.

Читайте також: Гарячий шоколад: топ-5 найкращих рецептів з різними смаками

Щоб приготувати яблучну начинку, розтопіть вершкове масло у великій каструлі. Додайте яблука, цукор і 3 ст.л води. Варити на повільному вогні 10-15 хвилин, поки яблука не розм’якнуть, а вода не випарується. Відставити в сторону, щоб охололи.

Змішати інгредієнти для масла з корицею разом з дрібкою солі.

Коли тісто підніметься, викласти його на присипану борошном поверхню, сформувати прямокутник і розкатати в більший прямокутник розміром приблизно 50 х 40 см. Змастіть тісто маслом з корицею до країв і рівномірно викладіть яблука.

Починаючи з одного з довгих країв, скрутіть тісто якомога щільніше у формі ковбаски. Розрізати на 12 рівних шматочків. Велику форму для випікання, приблизно 35 х 25 см, застелити папером для випічки. Викласти булочки зрізом догори у форму в чотири ряди по три штуки, залишаючи трохи місця навколо кожної булочки. Переконайтеся, що хвостики булочок спрямовані всередину, щоб уникнути їх розгортання під час приготування. Нещільно накрийте кришкою і відставте в сторону на дві години, або поки вони не збільшаться вдвічі.

Тим часом приготуйте начинку для крихт, втираючи вершкове масло в борошно до утворення піщаних грудочок. Перемішайте з цукром і корицею.

Розігріти духовку до 200°C, вентилятор 180°C. Посипте булочки крихтою і випікайте 30-35 хвилин, поки вони не стануть золотистими й не перестануть бути тістоподібними в центрі. Перевірте булочки через 25 хвилин і нещільно накрийте фольгою, якщо вони стануть занадто темними. Залиште трохи охолонути у формі.

Читайте також: Як приготувати хліб на квітках хмелю

Щоб приготувати глазур, змішайте м’який сир, цукрову пудру та ванільний екстракт до однорідної маси. Коли булочки стануть теплими, але вже не гарячими, перекладіть глазур у кондитерський мішок, відріжте кінець і зигзагоподібно нанесіть глазур на булочки. Подавати до столу негайно.

Порада: булочки найкраще їсти свіжими в день випікання, але вони можуть зберігатися протягом 24 годин у герметичному контейнері.

Смачного! Більше рецептів тут

Долучайтесь до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: FacebookTelegramInstagram