Ці сінабони з корицею наповнені яблуками й посипані здобними шматочками із тіста, які на смак нагадують яблучну крихту. Це ідеальна осіння випічка, тож засукайте рукави й починайте місити пряні булочки.
Читайте також: Рецепти зігріваючих напоїв для затишної осінньої атмосфери
Інгредієнти для тіста:
- 250 г звичайного борошна
- 250 г борошна вищого ґатунку для білого хліба
- 7 г швидких дріжджів у пакетиках
- 30 г м’якого світло-коричневого цукру
- 280 мл незбираного молока, теплого
- 1 середнє яйце, збите
- 50 г вершкового масла, розм’якшеного
Інгредієнти для яблук:
- 15 г вершкового масла
- 3 яблука (приблизно 350-400 г), почищені та нарізані кубиками розміром 1 см
- 25 г світлого м’якого коричневого цукру
Інгредієнти для масла з корицею:
- 100 г вершкового масла, розм’якшеного
- 100 г м’якого світло-коричневого цукру
- 1 ст. л кориці
Інгредієнти для начинки з крихти:
- 25 г холодного вершкового масла
- 35 г звичайного борошна
- 40 г цукру
- ½ ч. л меленої кориці
Інгредієнти для глазурі:
- 50 г м’якого сиру
- 50 г цукрової пудри
- ½ ч.л ванільного екстракту
Спосіб приготування:
У велику миску покладіть борошно, дріжджі, цукор і ½ ч. л солі. Зробіть поглиблення в центрі й додайте тепле молоко та яйце. Перемішайте, щоб утворилося м’яке, злегка липке тісто, а потім вимішуйте 5 хвилин до однорідності. Поступово додайте вершкове масло і продовжуйте місити ще 5-10 хвилин, поки тісто не стане блискучим і не буде пружинити на дотик. Перекладіть тісто у змащену олією миску, накрийте і поставте підходити приблизно на 2 години, або поки воно не збільшиться вдвічі. Тісто буде готове, коли на ньому залишиться поглиблення, зроблене пальцем.
Читайте також: Гарячий шоколад: топ-5 найкращих рецептів з різними смаками
Щоб приготувати яблучну начинку, розтопіть вершкове масло у великій каструлі. Додайте яблука, цукор і 3 ст.л води. Варити на повільному вогні 10-15 хвилин, поки яблука не розм’якнуть, а вода не випарується. Відставити в сторону, щоб охололи.
Змішати інгредієнти для масла з корицею разом з дрібкою солі.
Коли тісто підніметься, викласти його на присипану борошном поверхню, сформувати прямокутник і розкатати в більший прямокутник розміром приблизно 50 х 40 см. Змастіть тісто маслом з корицею до країв і рівномірно викладіть яблука.
Починаючи з одного з довгих країв, скрутіть тісто якомога щільніше у формі ковбаски. Розрізати на 12 рівних шматочків. Велику форму для випікання, приблизно 35 х 25 см, застелити папером для випічки. Викласти булочки зрізом догори у форму в чотири ряди по три штуки, залишаючи трохи місця навколо кожної булочки. Переконайтеся, що хвостики булочок спрямовані всередину, щоб уникнути їх розгортання під час приготування. Нещільно накрийте кришкою і відставте в сторону на дві години, або поки вони не збільшаться вдвічі.
Тим часом приготуйте начинку для крихт, втираючи вершкове масло в борошно до утворення піщаних грудочок. Перемішайте з цукром і корицею.
Розігріти духовку до 200°C, вентилятор 180°C. Посипте булочки крихтою і випікайте 30-35 хвилин, поки вони не стануть золотистими й не перестануть бути тістоподібними в центрі. Перевірте булочки через 25 хвилин і нещільно накрийте фольгою, якщо вони стануть занадто темними. Залиште трохи охолонути у формі.
Читайте також: Як приготувати хліб на квітках хмелю
Щоб приготувати глазур, змішайте м’який сир, цукрову пудру та ванільний екстракт до однорідної маси. Коли булочки стануть теплими, але вже не гарячими, перекладіть глазур у кондитерський мішок, відріжте кінець і зигзагоподібно нанесіть глазур на булочки. Подавати до столу негайно.
Порада: булочки найкраще їсти свіжими в день випікання, але вони можуть зберігатися протягом 24 годин у герметичному контейнері.