Сочевичний суп: як правильно готувати найкориснішу страву

22 января, 2024

Сочевичний суп — традиційна перша страва кухні країн Середземномор’я, основним складником якої є сочевиця. Цей суп є широко розповсюдженим на Близькому сході та у Південній Європі. Залежно від сорту сочевиці, суп може бути різного кольору — від сіро-жовтого або жовтого до зеленого.

Читайте також: Запіканка з броколі і цвітної капусти — простий та смачний рецепт

Інгредієнти: 

  • 500 г сочевиці
  • 2 моркви, нарізані
  • 1 цибулина, нарізана
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • 1 ст. л. орегано, сухого
  • 2 лаврових листки
  • 300 г подрібненого або тертого помідора
  • 3 зубчики часнику
  • 2 л гарячої води
  • 1 грибний більйон
  • оцет
  • сіль
  • перець
  • оливкова олія

Читайте також: Рис, запечений з курячими стегнами — смачний рецепт обіду

Для подання:

Нові стратегії лідерства: досвід BRAVE1, PR-service, Raiffeisen Bank, ПУМБ та 40 інших провідних топменеджерів та державних діячів.

11 квітня на Business Wisdom Summit зануртесь у світ бізнесу, дізнайтесь, як лідери трансформують індустрії та створюють нові можливості для розвитку та співпраці. Відвідайте захід, щоб отримати реальні поради та інсайти від тих, хто вже досяг успіху.

Забронювати участь
  • фета, посипана невеликою кількістю орегано та полита оливковою олією;
  • хліб.
Фото: giorgostsoulis.com

Спосіб приготування: 

У друшляк викласти сочевицю і промити її під холодною проточною водою.

Поставте велику каструлю на середній вогонь. Після нагрівання додайте 2-3 ст. л. оливкової олії, моркву, цибулю і пасеруйте протягом 4-5 хвилин, поки вони не карамелізуються.

Читайте також: Як приготувати курячий крем-суп із картоплею та беконом: рецепт

Додати томатну пасту, перемішати дерев’яною ложкою й обсмажити 1 хвилину.

Додайте сочевицю, 3 ст. л. оливкової олії, орегано, лавровий лист, томати, часник, гарячу воду та грибний бульйон. Дайте сочевиці варитися 25-30 хвилин, поки вона не розм’якне.

Зніміть каструлю з вогню, додайте трохи оцту, приправте сіллю, перцем і перемішайте. Подавайте сочевицю гарячою з фетою та хлібом.

Читайте також: Рецепт штруделя з грибами і горіхами у фритюрниці

СМАЧНОГО!!!

Долучайтеся до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: FacebookTelegramInstagram