Ця запіканка з броколі та цвітної капусти – найкраща страва для тих, хто любить капусту, смачно попоїсти й не набрати зайву вагу! А грінки зверху запіканки надають хрусткості та виконують декоративну функцію.
Читайте також: Гамбургерний суп в мультиварці — рецепт швидкого приготування
Як приготувати броколі й цвітну капусту в духовці: смачний рецепт
Інгредієнти:
- 2 склянки броколі,
- 2 склянки цвітної капусти,
- 2 великих яйця,
- 1 чашка подрібненого сиру Чеддер,
- ½ склянки майонезу,
- ½ склянки подрібненої цибулини,
- ½ склянки вершкового масла, розтопленого,
- 1 упаковка приправлених сухариків, подрібнених.
Спосіб приготування:
Розігрійте духовку до 175 градусів C.
Покладіть броколі та цвітну капусту в окремі каструлі, залийте водою та доведіть до кипіння; варіть до готовності, 3-4 хвилини. Злийте воду та викладіть у форму для запікання 11×7 дюймів.

Збити яйця в мисці до кремоподібного стану; перемішайте 1/2 склянки сиру Чеддер, майонез і цибулю і залийте овочами. Полийте зверху розтопленим вершковим маслом і посипте рештою 1/2 склянки сиру Чеддер. Зверху рівномірно розсипати подрібнені грінки.
Читайте також: Як харчуватися після новорічних свят
Випікайте в попередньо розігрітій духовці до рум’яної скоринки та кипіння приблизно 40 хвилин. Цю страву можна готувати на сніданок, обід чи вечерю.
